Görüş Bildir

Emniyetten okul çevrelerine sıkı denetim

Gençlerin ve çocukların zararlı faaliyetlerden uzak tutulması ve eğitim öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla yurt genelinde 14 bin 993 personelin katılımıyla okul çevrelerinde denetim gerçekleştiriliyor.

Emniyetten okul çevrelerine sıkı denetim

Gençlerin ve çocukların zararlı faaliyetlerden uzak tutulması ve eğitim öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla yurt genelinde 14 bin 993 personelin katılımıyla okul çevrelerinde denetim yapılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 81 ilde sabah saatlerinde eş zamanlı olarak okul, park ve öğrencilerin yoğun bulunduğu alanlarda "Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Uygulama" başlatıldı.

Bu yıl altıncısı yapılan uygulamaya, Asayiş, Çocuk, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerinden 4 bin 738 ekipte görevli 14 bin 993 personel katıldı.

OKUL ÖNLERİNDE ASAYİŞ UYGULAMASI

Ekiplerce, okul çevrelerindeki parklar, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapan dükkanlar, iddaa ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları denetleniyor.

Ayrıca, okul servis araçları, şoför ve rehber personel de Karayolları Trafik Kanunu ve Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında inceleniyor.

Uygulamayla, çocuk ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımı ile terör kaynaklı ideolojik faaliyetlerden uzak tutulması ve eğitim öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi