Engellilere Engel Kalkıyor

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, kentteki kurum ve kuruluşların binaları, bahçe ve kaldırımların engellilere yönelik düzenlenmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Engellilere Engel Kalkıyor

Açar, engellilerin daha rahat yaşaması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

"Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Faaliyetleri" kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının binaları, bahçe ve kaldırımların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla komisyonlar oluşturulduğunu kaydeden Açar, komisyonların bu yıl 120 bin kamu kurum ve kuruluşunda denetim yaptığını belirtti.

ENGELLİLERE UYGUN HALE GETİRMEK

Denetimlerde eksikliklerini tespit ettikleri kurumlara raporlarla 3 veya 6 ay süre verip, bunların giderilmesini istediklerini kaydeden Açar, bu sürede eksikliklerini gidermeyen kurum ve kuruluşlara ceza uygulanacağını ifade etti.

Açar, ilk kez Diyarbakır Havalimanı Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Vakıf Bank Dağkapı Şubesi ve Özel Fizik Rehabilitasyon Tedavi Merkezine bu yöndeki sorunları giderdikleri için erişilebilirlik belgesi verdiklerini anlattı.

Uygulamayla engellilerin, kaldırımlar, ortak alanlar ve hizmet binalarında hiçbir engelle karşılaşmamasını sağlamayı amaçladıklarını bildiren Açar, bu kapsamda çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz