Ensar olmaya geldiler!

Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Nusaybin ilçelerinde terörist saldırılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere "Ensar olabilmek" için, Diyarbakır'a 10 tır yardım getirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Memur-Sen, ülkede ve dünyada nereye yardım için koşmuşsa ön saflarda Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Bingöl ve Bitlisli kardeşlerimiz, üyelerimiz, gönül erlerimiz vardı"

Ensar olmaya geldiler!

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk eden ve yakınlarının yanına sığınan vatandaşlar için bölgeye 10 tır dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.

Konfederasyon Genel Merkezi tarafından hazırlanarak Diyarbakır'a ulaştırılan yardım tırları, merkez Kayapınar ilçesindeki Umut Gıda Bankası önünde Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır İl Temsilciliği mensupları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi tarafından karşılandı. Tırlardaki gıda malzemeleri Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de 8 bin dolayında terör mağduru aileye dağıtılacak.

8 BİN AİLEYE DAĞILITACAK

Yalçın, karşılama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma kültürünün insanları oldukları için bugün bölgede bulunduklarını söyledi.

Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin başta olmak üzere bölgedeki acıları paylaşmak için geldiklerini belirten Yalçın, şöyle konuştu:

BÖLGEDEKİ TÜM İLÇELER

"Memur-Sen, ülkede ve dünyada nereye yardım için koşmuşsa ön saflarda Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Bingöl ve Bitlisli kardeşlerimiz, üyelerimiz, gönül erlerimiz vardı. Bugün de Diyarbakır’da, Mardin’de, Şırnak’ta hanelerine, bedenlerine yüreklerine, zihinlerine terör kurşunları sıkılan, evlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimiz darda ve zorda. Biz de onlardan gördüğümüz gibi sıkıntılarını gidermeye, onlardan öğrendiğimizi yapmaya ve acılarını paylaşmaya geldik. Sevgi, muhabbet ve kardeşlik, insan kalbinin taşıdığı en değerli yük. 'Cizre'de kar yağsa Ankara’da üşüyorum' diyen, Nusaybin’deki kardeşinin ayağına diken battığında yüreği kanayan kardeşliği devam ettirmemiz gerekiyor."

Yalçın, silahın çözüm olmadığını, şiddetin huzur getirmediğini, terörün hak üretmediğini vurguladı. Toplumun her kesimine çağrıda bulunan Yalçın, şunları kaydetti:

ENSAR OLABİLMEK İÇİN

"Gelin 78 milyon olarak eşit yurttaşlık hedefini birlikte gerçekleştirelim. İnsan haklarını her alanda tam olarak hayata geçirelim. Bu noktada TBMM, çözümün merkezi olsun. Milli irade en güçlü desteğimiz olsun. Bu çerçevede, vatandaşın hayatını zorlaştıran çukurlar kapatılmalı, kepenkler artık açılmalıdır. Çocuklar okula gitmeli, hastalar doktorsuz kalmamalı, şifa bulmalı. Fabrikalar açık kalmalı, yeni fabrikalar açılmalı, işsizlik makus talih olmaktan çıkmalıdır. Vatandaşların eğitim hakkını, sağlık hakkını, ulaşım hakkını hepsinden önemlisi yaşam hakkını yok sayan, riske sokan görüntüler sona ermeli, silahlar ya gömülmeli ya da bir an önce teslim edilmelidir."

AİLELER ZİYARET EDİLDİ

Bölge insanının Memur-Sen'i evleri gibi görmesini isteyen Yalçın, Ankara'daki Genel Merkezlerinin kapılarının ve sendika üyelerinin gönüllerinin onlara her zaman açık olduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra Yalçın, PKK'lıların saldırılarından dolayı can güvenliği endişesiyle Sur ilçesindeki evlerini terk edip yakınlarının yanına sığınan ailelerden bazılarını ziyaret etti.

İL VALİSİ AKSOY ZİYARETİ

Yalçın ve beraberindekiler Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Yalçın ile Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tombul, Mehmet Emin Esen, Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Aydın ve Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, Aksoy ile bir süre görüştü.Vali Aksoy, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Aksoy'a kendilerini makamında kabulünden dolayı teşekkür eden Yalçın da Diyarbakır gibi bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz