Ergani'de 2 YPG'Lİ tutuklandı

2 YPG'li ile sınırı geçmelerine yardım eden 1 kişi tutuklandı.

Ergani'de 2 YPG'Lİ tutuklandı

Suriye'de Rojava Bölgesi'ndeki Kobani kentinde IŞİD'e karşı mücadele verdikten sonra yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdikleri tespit edilen YPG'li Faruk Demirci ve Özgür Özkan ile Türkiye'ye girmelerine yardımcı olduğu belirtilen Murat Şenbayram, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da yakalandı.

Kobani'de YPG saflarında IŞID'e karşı savaşan Faruk Demirci ile Özgür Özkan'ın, Murat Şenbayram tarafından mültecilerle birlikte sınırdan Türkiye'ye giriş yaparak tedavi için evlerine gittikleri ihbarını alan emniyet birimleri operasyon başlattı.

ERGANİ'DE YAKALANDI

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde bulunduğu tespit edilen Özgür Özkan'ı evinde yakalarken, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki bir evde oldukları tespit edilen üst düzey sorumlu olduğu ileri sürülen Faruk Demirci ve kendilerini sınırdan ülkeye sokan Murat Şenbayram ile birlikte gözaltına alındı.

Soruşturmalarının ardından Özgür Özkan, Ergani'de, Faruk Demirci ile Murat Şenbayram ise Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde tutuklanarak  cezaevine konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz