Görüş Bildir

Eş Başkanlardan kaynağında ayrıştırma çağrısı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklerin startını veren Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, kentte günlük toplanan çöp miktarının çok yüksek olduğunu belirterek, çöpü azaltmak için herkesi kaynağında ayrıştırma kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Eş Başkanlardan kaynağında ayrıştırma çağrısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenecek etkinliklerin startını verdi. Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan etkinliğe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personeli katıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bugünden itibaren etkinliklerin startını verdiklerini belirterek, insanların daha konforlu bir yaşam adına sürekli doğayı tahrip etmeye başladığını dile getirdi. Bu kötü gidişatı önlemek için atıkların kaynağında ayrıştırılması gerektiğine dikkat çeken Kıraç,atıkların kaynağından ayrıştırılması için başlattıkları kampanyaya 5 Haziran’dan sonra ağırlık vereceklerini söyledi.

Kışanak: Kent katı atık tesisine kavuşacak

Kışanak, Diyarbakır’ın her anlamda öncü ve örnek bir kent rolüne sahip olduğunu belirterek, kentin temizlik ve çevre konusunda da öncü rolü üstleneceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda büyük bir yenilik içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Kışanak,kentin yakın zamanda çöplerin düzenli depolandığı ve atıkların ayrıştırıldığı bir tesise kavuşacağının müjdesini verdi. Kışanak, tesisle ilgili çalışmaların geçen yıl başladığını, 2017 yılında Katı Atık Entegre Tesisi’nin tamamlanacağını kaydetti.

Herkesin ayrıştırmayı yapması gerekiyor

 Çöplerin kaynağında ayrıştırılması konusunda başta kadınlar olmak üzere herkese çağrıda bulunan Kışanak, herkesin evinde ve işyerinde bu ayrıştırmayı mutlaka yapması gerektiğini vurguladı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle Diyarbakır’ın iddiasına yakışır bir tempoyla çalışarak atık sorunlarını azaltacaklarını ifade eden Kışanak, gelecek yıl 5 Haziran geldiğinde kentteki çöp miktarını büyük ölçüde azalttıklarının bilgisini paylaşmak istediğini sözlerine ekledi.

Anlı: Kentin çevre sevgisini görmek istiyoruz

Anlı ise kadim Amed kentini ağacıyla, doğasıyla, taşlarıyla ve insanlarıyla birlikte sevdiklerini kaydederek, bu sevginin ortaya çıkması gerektiğini ve bunu gözleriyle görmek istediklerini ifade etti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün daha temiz bir kentte ve ekolojiye sahip çıkılmasına vesile olmasını dileyen Anlı, şöyle konuştu: “Bütün halkımıza rica ediyoruz. 7’den 70’e kadın,erkek, genç ve yaşlı herkesin çevreye sahip çıkmasıyla başarılı olabiliriz.Her anlamda kentimizin örnek olduğunu ifade ediyoruz. Ama ne yazık ki temizlik konusunda eksikliklerimiz bulunuyor. Belediye olarak bizler de eksikliklerimizi görüyoruz. Temizlik ve yaşanılabilir çevre konusunda halkımız bizi yalnız bırakmamalı. Her anlamda kentte sahip çıkmalıdır. Yakın zamanda Ramazan ayı başlıyor. Bu değerli ayda umarım kaynağında ayrıştırma kampanyasına sahip çıkılır ve herkes bu konuda duyarlılık gösterir.” Anlı, soğuk kış ve sıcak yaz aylarında sürekli temizlik konusunda çalışan belediye personeline teşekkür etti.

Yurttaşlara broşür dağıtıldı

Yapılan açıklamaların ardından şapka takıp “Daha Temiz Bir Çevre İçin Çöpe Atma Geri Kazan” yazılı beyaz tişörtler giyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeli, Büyükşehir Belediyesi önünden Ofis Gevran Caddesi’ne kadar yürüdü. Çevrede bulunan yurttaşlara ve esnafa geri dönüşüm ile ilgili bilgilendirmede bulunan grup, broşürdağıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi