Görüş Bildir

Eşbaşkanlar uzaklaştırıldı

Tutuklanan, Silvan ve Sur Belediye Eşbaşkanları görevden uzaklaştırılırken, Nusaybin ve Eruh Belediye Başkanı da tutuklandı.

Eşbaşkanlar uzaklaştırıldı

Tutuklanan Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçi ve Sur Belediye Eşbaşkanı Seyid Narin görevden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ve Sur ilçelerinde 19 Ağustos'ta yapılan siyasi soykırım operasyonları kapsamında gözaltına alınarak 23 Ağustos'ta tutuklanan Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçi ve Sur Belediye Eşbaşkanı Seyid Narin, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Karar, Diyarbakır Valiliği tarafından belediyelere gönderildi.

GÖNDERİLEN RESMİ YAZI

Silvan Belediyesi'ne gönderilen kararda şöyle denildi: "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan 24 Ağustos 2015 tarihli ve 12915-1 sayılı yazısında, ilimiz Silvan ilçesi belediye başkanı Yüksel Bodakçi'nin, Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci maddesi kapsamında Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 2015/184 sorgu numaralı kararıyla tutuklandığı ve 24.08.2015 tarihli bakanlık onayı ile görevden uzaklaştırıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesin göre belediye meclis üyeleri arasından gizli oyla belediye başkan vekilini seçmek üzere, Silvan Belediyesi Meclisi'nin, 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 10.00'da belediye meclis salonunda toplanması uygun görülmüştür. Belirtilen gün ve saatte meclis toplantısına katılmanız hususunda gereğini rica ederim."

SUR BELEDİYESİ EŞBAŞKANI

Aynı kararın Sur Belediye Eşbaşkanı Seyid Narin için de tebliğ edildiği belirtildi.

NUSAYBİN HDP'Lİ BAŞKANI

Nusaybin'de polisin 3 gün önce düzenlediği operasyonda HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz, DBP ilçe yöneticileri Erhan Dinç, Ramazan Altan  ile Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) Şube Başkanı Sabih Cebe, gözaltına alındı. Polisteki işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edilen şüpheliler savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sevk edildi. Sanıklardan HDP İlçe Başkanı Sabiha Gündüz ile Erhan Dinç ve Sabih Cebe, 'örgüt üyeliği ve örgüt propagandası' yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Ramazan Altan ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE

Sanıkları adliyede olduğu sırada HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli de adliye binasına gelerek gelişmeleri izledi. Sanıkların tutuklanıp cezaevine götürülmesi sırasında Sabiha Gündüz'ün çocuklarının ağladığı görüldü. 3 kişinin tutuklanmasının ardından HDP ve DBP'li bir grup tutuklamaları protesto etmek için toplandıkları DBP binası önünden Hükümet Konağı'na yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında tutuklama ve gözaltılar protesto edildi.

ERUH BELEDİYE BAŞKANI

Siirt'in Eruh Belediye Başkanı Hüseyin Kılıç, dün sabah saatlerinde evine giden polis tarafından gözaltına alınarak, emniyete götürüldü. Kılıç'ın sosyal paylaşım sitesi üzerinden 'Eruh olarak biz de öz yönetim ilan ediyoruz' paylaşımında bulunduğu belirtildi.  Kılıç'ın sorgusu sürerken, ilçede bazı esnaf gözaltına alınmayı protesto için kepenk kapattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi