Görüş Bildir

Eşitlik müdürlüğüne Rum asıllı atandı!

Diyarbakır Sur Belediyesi ''Eşitlik ve İstihdam Müdürlüğü'' kurdu.

Eşitlik müdürlüğüne Rum asıllı atandı!

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediye meclisinin özellikle anayasanın 10. ve 90. maddesine binaen hem eşitlik ilkesi hem de usulüne uygun onaylanmış uluslararası sözleşmelerin yasa niteliğinde olması temelinde bir karar aldığını söyledi.

Meclis kararıyla belediye bünyesinde farklı kültür, kimlik ve inançların sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda çalışmalar yapmak için ''Eşitlik ve İstihdam Müdürlüğü'' kurulduğunu kaydeden Demirbaş, müdürlüğün Türkiye'de bir ilk olduğunu, AB uyum yasaları çerçevesinde Türkiye'ye sunulan 28 başlığın bulunduğunu, bunlardan birinin de farklı kültür ve kimliklerin tanınması, onların kamusal idari hizmetlerden yararlanmasına yönelik olduğunu belirtti.

RUM ASILLI MÜDÜR OLDU

AB'ye uyum sürecini hızlandıracak bir çalışma başlattıklarını anlatan Demirbaş, bu temelde müdürlüğü kurduklarını aktardı.

''Müdürlük bünyesinde ilk defa Roman halkından olan bir Domani ve bir Hristiyan personel aldık. Müdür de Rum asıllı'' diyen Demirbaş, Diyarbakır'da var olan tek bir Rum ailenin mensubu olan Fikret Akgün'ü müdür olarak atadıklarını bildirdi.

İnsanların farklı kültür, inanç ve dillere mensup olabileceğini dile getiren Demirbaş, ''Ama farklılığıyla bizimle eşittir. Fikret bey de bu farklılığıyla bizim bir müdürümüzdür. Umarız Türkiye'nin AB'nin uyum sürecine ve demokratikleşmesinde bu çabamız anlamlı olur. Türkiye'ye model olmasını istiyoruz. Türkiye'de demokrasinin gelişmesine küçük de olsa bir katkıda bulunmayı umuyoruz'' diye konuştu.

Eşitlik ve İstihdam Müdürü Fikret Akgün Demirbaş'a teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi