Görüş Bildir

Esrar yakalattı ByLockcu çıktı!

Diyarbakır Emniyetinde görevli komiser uyuşturucuyla yakalandı, telefonunda "ByLock" çıktı. Kocaköy İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 466 kilo esrar ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Esrar yakalattı ByLockcu çıktı!

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısının telefonunda, FETÖ üyelerinin kendi aralarında gizli yazışma programı olarak kullandığı "ByLock" programı bulundu.

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısının telefonunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin kullandığı "ByLock" programı tespit edildi.

ESRARDAN TUTUKLANDI

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı B.K.K, 6 Haziran'da Afyonkarahisar'da 113 kilogram esrar ve 21 bin 750 paket kaçak sigara ile yakalandı.

Kaçak sigaradan 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gereğince hakkında işlem yapılan B.K.K. "uyuşturucu madde ticareti yapmak, temin etmek ve nakletmek" suçundan tutuklandı.

FETÖ SORUŞTURMASI AÇILDI

Üzerinde bulunan dijital materyalleri incelenen B.K.K'nin cep telefonunda FETÖ üyelerinin kendi aralarında gizli yazışma programı olarak kullandığı "ByLock" tespit edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, B.K.K. hakkında FETÖ üyesi olmak suçundan soruşturma başlatıldı.

KOCAKÖY'DE OPERASYON

Kocaköy İlçesi'nde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 466 kilo esrar ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Müdürlüğü ve Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen şahıs, şahıslar ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla arama faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Kocaköy İlçesi Arkbaşı ve Tepecik köylerinde şüpheli şahıslara ait arazi, ev ve eklentileri ile yol kontrol ve araç aramalarında, Narkotik köpeği Altın ile birlikte icra edilen aramalar yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

ŞÜPHELİ ŞAHISLARIN EVLERİNDE

"Arkbaşı köyünde ikamet eden şüpheli bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada 30 bin 650 gram kubar esrar ve 20 bin gram toz esrar, uyuşturucu maddeleri kaçırmaya çalışırken köy içerisinde yakalanan bir şahsın üzerinde bulunan poşetler içerisinde yapılan aramada 32 bin 900 gram kubar esrar, narkotik köpeği Altın’ın köyün çöplüğünün olduğu yerde tepki vermesi üzerine yapılan aramada siyah poşetler içerisinde 22 bin 790 gram kubar esrar ele geçirdil. Yapılan yol kontrol ve araç aramasında ise 2 şüpheli şahısa ait 72 bin 60 gram kubar esrar,Tepecik Köyü'nde ikamet eden şüpheli bir şahısa ait arazide 205 bin 150 gram kubar esrar ile 83 bin 250 gram toz esrar olmak üzere toplam 363 bin 550 gram kubar esrar maddesi ile 103 bin 250 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulmuş olup, olay ile ilgili 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi