Evlerinde mahsur kaldılar

Sur ilçesinde, Hüda-Par'lı ailenin evi, PKK'lılarca ablukaya alınarak tarandı. Ölen ve yaralanın olmadığı, evde hasarın oluştuğu saldırıda 12 saat mahsur kalan aileyi HÜDA-PAR ve STK temsilcileri kurtardı. Ev Sahibi Bozkurt, "Biz Müslümanız, gâvur değiliz.” dedi.

Evlerinde mahsur kaldılar

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde HÜDA PAR üyesi bir ailenin ikamet ettiği eve PKK'liler tarafından uzun namlulu silahlar ve onlarca el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Yaklaşık 12 saat süren saldırıda evde mahsur kalan aile HÜDA PAR heyeti tarafından dün sabah saat 11.30'sıralarında yapılan görüşmeler sonucunda, bulundukları evden çıkarıldı.

12 SAAT MAHSUR KALDILAR

10 kişinin yaşadığı evde mucize eseri can kaybı yaşanmadı. Saatlerce süren saldırı girişimine polisin herhangi bir müdahalede bulunmaması ise tepki çekti. HÜDA PAR'ın girişimleri sonucu mahsur kaldıkları evden çıkarılan ailenin reisi Adem Bozkurt, sabaha kadar süren saldırıyı anlattı.

EVE BOMBA ATTILAR

Evlerine uzun namlulu silahlar ve onlarca patlayıcıyla saldırıldığını belirten Bozkurt, şunları söyledi: “Ben işçi biriyim, erken saatlerde uyuyup erken saatlerde kalkarım. Uykudayken birden bomba sesiyle uyandım. O esnada ailem de avluda uyuyordu. Bunlar (PKK'liler) hepsi dama çıkmışlar, oğlum da onlara; ‘ne yapıyorsunuz orada, ayıptır aile burada uyuyor' deyince, onlar oğluma; ‘konuşma yoksa bu evi hava uçururuz' demişler ve ardından bomba atmışlar. Bu esnada ben uyandım. Bir baktım ki büyük bir hengâme var. Evimize silah sıkmaya başladılar. Ardından 35-40 defa bomba attılar. Elhamdülillah Allah muhafaza etti, çocuklara bir şey olmadı.”

BİZ MÜSLÜMANIZ, GAVUR DEĞİLİZ

Gazetecilerin polisi aradınız mı soruna “aradık ama gelen olmadı” diyen Bozkurt, saldırı esnasında evde 10 kişi olduklarını söyledi. Sözlerini yapılan saldırıya tepki göstererek son veren Bozkurt, “Evimize silahlarla ateş edip defalarca bomba attılar. Biz Müslümanız, gâvur değiliz.” dedi.

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, basın toplantısı düzenleyerek, olayla ilgili bilgi verdi. Parti üyelerinin evine gece yarısı itibariyle PKK'lıların otomatik silahlarla ateş ettiğini ve onlarca bomba attığını belirten Turgut, bu bombaların bazılarının patlamadığını anlattı. Vedat Turgut, patlayan bombalarla evin hasar gördüğünü, ancak saldırıda şans eseri can kaybı olmadığını söyledi. Sokaklara kazılan hendekler nedeniyle halkın zarar gördüğünü ve polisin olaylara müdahale edemediğini anlatan Vedat Turgut, bundan böyle Hüda- Par üyelerinin evlerinin bulunduğu yerlerde PKK'lıların hendek kazmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Turgut, geçen yıl yine Kurban Bayramı'nın son günü Yasin Börü ve arkadaşlarının PKK'lılar tarafından katledildiğini hatırlatarak, "Bunları yapan çeteler akıllarını başlarına alsın. Olaylar böyle devam ederse meşru müdafaa hakkını artık halkın kullanma durumuna gelinecek" diye konuştu.

HALK ÖLÜMLERDEN BIKTI

"80 vekil çıkarmış ve bölgedeki tüm belediyeleri almış bir anlayışın kendi belediye sahaları içerisinde bir özerklik ilan etmesi akıl karı değildir. Bu anlayışın gayesi iç savaş çıkaracak ortam oluşturmaktır" ifadesini kullanan Turgut, şunları kaydetti:

"Halk artık silahtan bıkmış. Bu halk ölümlerden, kaoslardan ve yollarının kesilmesinde bıkmış. Dolayısıyla bu halka vermiş olduğunuz zulmü terk edin. Bu insanlar, halkın faydasına ve halkın huzuruna yönelik tüm girişimleri sabote etmektedirler. En büyük zararı Kürt halkına vermişlerdir. Halkın vereceği en güzel tepki, bunlara verecekleri desteği geri çekmektir. Biz zulme boyun eğmeyiz, zalim kim olursa olsun bizi karşısında bulacaktır."

 AİLENİN BULUNDUĞU MAHALLE

Saatlerce evde mahsur kalan aile, HÜDA PAR heyetinin girişimleri sonucu bulundukları evden çıkarılırken, saldırıya uğrayan evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarına 4 ayrı hendek kazıldığı, sokak aralarına brandaların gerildiği ve kimi noktalarda da kum torbaları ve çöp konteynırlarından mevzi yapıldığı görüldü. Kurban Bayramı'nın son gününde yaşanan bu saldırı, geçen yılki bayramda yaşanan 6-7 katliamını akıllara bir kez daha getirdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz