Görüş Bildir

Eylem sonrası şehri gerdiler!

Diyarbakır’da, geçen cumartesi sabahı Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısını protesto için düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemini ardından olaylar çıktı. Çıkan arbedede, 1'i polis 2 kişi yaralandı.

Eylem sonrası şehri gerdiler!

Muhammed YILDIZ/Mehmet TUNÇ

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da KESK'e bağlı sendikalar, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı ve Diyarbakır Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

GRUP YÜRÜMEK İSTEDİ

Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi üzerinden Dağkapı Meydanı'na yürüyüşe geçen kalabalık grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet aleyhine sloganlar atarak, 'Yastayız, isyandayız. Yılmadık ayaktayız. Hesabını soracağız' yazılı pankart açtı. Kısa süre sonra protestocuların önüne kesen polis ekipleri, yürüyüşün sonlandırılmasını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından polisler, eylemcilerin yürüyüşüne tekrar izin verdi. Eylemciler, Sur İlçesi'ndeki Şeyh Sait  Meydanı'na kadar yürüdü.

GRUPLAR POLİSLE ÇATIŞTI

Burada konuşan  KESK İl Koordinasyon Kurulu Eş Başkanı Bedirhan Çetinkaya, "Bizi korkutmaya, bizi yıldırmaya, bizi sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Korkmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız" dedi. Açıklamanın ardından grup daha sonra oturma eylemi düzenledi.

BİRİ POLİS İKİ YARALI

Oturma eyleminin kalabalığın büyük bölümü dağılırken, bazı gruplar protestoları sürdürmek istedi. Bu kişilerle barikat kuran polisle arbade çıktı. Polis, taş ve pet şişe fırlatan göstericilere önce tayizikli su, ardından gazla müdahale etti. Çıkan olaylarda 1'i polis 2 kişi yaralandı.

Olaylar sırasında Sur ilçe girişine kurulan barikatları çekmek isteyen bir gazeteciyi polis gözaltına aldı. Gazeteciler ve polis arasında yaşanan arbedenin ardından polis gazeteciyi serbest bıraktı.

KENTTEKİ BOYKOTLAR

Öte yandan, Diyarbakır’da belediyeye ait toplu taşıma araçları Ankara’da yaşanan patlama nedeniyle 2 günlük kontak kapattı. Toplu taşıma araçlarının yanı sıra üniversite ve sağlık sektörü de yaşananlara tepki amaçlı boykot yapıyor.

Hastanelerde fişlerin verilmediği öğrenildi.  Bu arada Diyarbakır’da KESK’e bağlı sendikalar Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi