Facia üstüne facia

Viraj ve aşırı hız, dün peş peşe facialar getirdi. Maden yolunda 4 sağlık görevlisi, Genç yolunda ise 4 kişi, araçlarının virajı alamayarak devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. İki kazada, 20 kişi de yaralandı.

Facia üstüne facia

Aşırı hız ve dikkatsizlik, karayollarını dün bir kez daha kan gölüne çevirdi. Elazığ-Diyarbakır karayolunda sağlık çalışanlarını taşıyan minibüs, Diyarbakır-Genç yolunda ise yolcu minibüsü, aşırı hız yüzünden virajı alamayarak devrildi. İki kazada, 8 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Günün ilk yürekleri parcalayan acı haberi, Diyarbakır-Elazığ karayolundan geldi. Kaza dün sabah saatlerinde, Elazığ- Diyarbakır karayolunun 40. kilometresinde meydana geldi. Maden Devlet Hastanesi'nde çalşan ve gece mesaisinden çıkan sağlık personelini Elazığ kent merkezine götüren Erdal Aras yönetimindeki 23 DT 606 plakalı minübüs, Elazığ'a 40 kilometre kala aşırı hız yüzünden virajı alamayarak devrildi.

HEMŞİRE VE TEKNİSYEN

Kazada, Maden Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire 42 yaşındaki Gönül Şahin ile aynı hastanede görevli röntgen teknisyeni Çimen Doğan olay yerinde yaşamlarını yitirirken, isimleri öğrenilemeyen ve aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Maden ve Elazığ'dan sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.  Buarada, Sürücü ile minibüstekilerden Aydın Temiz, Fırat Üniversitesi Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı. ?öylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, yaralı sayısı ise 10 oldu.

MİNİBÜS ŞARAMPOLE

İkinci korkunç kaza ise dün sabah saat 10.00 sıralarında Gündoğdu Köyü'nden ilçe merkezine yolcu getiren 01 BIZ 48 plakalı minibüsün kimliği henüz öğrenilemeyen sürücüsü, Yatansöğüt Köyü yakınlarında virajda direksiyon kontrolünü yitirdi. Şarampole yuvarlanan minibüste bulunan hepsi akraba Mesut Tozkoparan, Hüseyin Tozkoparan, Haydar Tozkoparan ve Bekir Ayvaz yaşamını yitirdi.

10 KİŞİ DE YARALANDI

Kazada Mahmut Aslan, Osman Tozkoparan, Vesile Tozkoparan, Emin Ayvaz, Yusuf Ayvaz, Yıldız Ayvaz, Hamit Balkaya, Hasan Bingöl, Yusuf Demirbağ ve Mehmet Demirbağ ise yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 6'sı Bingöl Devlet Hastanesi'ne durumu hafif olan 4'ü ise ambulanslarla Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SİVEREK-KAHTA YOLU

Buarada,  Mustafa Arslan yönetimindeki 02 KK 165 plakalı otomobil, Siverek-Kahta karayolunun 10. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol yapımında kullanılmak üzere karayolunun kenarına bırakılan mıcır yığınına çarptı. Kazada sürücü Arslan, hafif şekilde yaralandı. Yaralı Arslan, daha sonra kontrol amaçlı olarak hastaneye başvurdu. Arslan, yolun bozuk olması nedeniyle aracın direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve mıcır yığınına çarparak durabildiğini kaydetti.

İKİ ARAÇ ÇARPIŞTI

Sürücülerinin kimlikleri belirlenemeyen 13 J 3009 plakalı yolcu minibüsü ile 56 AH 491 plakalı otomobil, Tatvan-Ahlat karayolunun Sarıkum mevkisinde çarpıştı. Kazada, Yunus Kardoğan, Mültezim Karta, Asmin Nida Kar, Kıyasettin Kar, Murat Ekin, Ümeysa Açıkali, Gönül Ekin, Esmanur Ekin, Merve Ekin, Sakine Kılıçer, Barat Günbay ve İnayet Günbay yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Tatvan ve Bitlis'teki hastanelere kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler