Faciaya ramak kaldı

Sur'daki yasak 27'inci gününü girerken, çatışma ve operasyonlar sürüyor. Sur'dan atılan roketatar Özel bir hastaneye isabet etti. Roketatar çatıya isabet ederken, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. PKK'lılar yine okul yaktı.

Faciaya ramak kaldı

Diyarbakır tarihi merkez ilçesi Sur’da 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın ilan edilmesinin ardından düzenlenen operasyonlarda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  Sur ilçesinden atılan roket mermisi, Yenişehir'de hastanenin çatısına düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

YASAK 27'İNCİ GÜNÜNDE

Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı ve ardından başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyonların yoğunlaştığı bazı mahallelerden 24 saat boyunca silah sesleri duyuluyor. Tarihi camii, kilise, hamam ve kervansaraylarıyla bölgenin merkezi konumundaki Sur’un neredeyse tamamında hayat durma noktasına geldi. İlçenin 15 mahallesinden 6’sında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor ve çatışmalar yaşanıyor.

GEÇİŞLERE İZİN VERİLMİYOR

İlçenin diğer yarısında kalan mahallelerdeki vatandaşlar da çatışmalardan etkileniyor. İlçenin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'ne kimsenin girip çıkmasını izin verilmiyor. İlçenin diğer mahallelerinde ikamet edenler ise güvenlik noktalarından üst aramasına tabi tutuluyor.

HASTANEYLE ROKETATAR

Dün saat 12.00 sıralarında Sur İlçesi'nde ilk belirlemelere göre surların içinden roketatarla ateş açıldı. Sur dışında Yenişehir İlçesi sınırları içindeki özel bir hastanenin çatısı isbet aldı. Büyük gürültüyle patlayan roket mermisi hastane binasında hasara neden olurken, şans eseri can kaybı ve yaralanan olmadı. Olaydan sonra polis ve olay yeri inceleme ekipleri Dağkapı Meydanı'nın karşısında bulunan özel hastanede inceleme başlattı.

OKULU BÖYLE ATEŞE VERDİLER

Olay, geçtiğimiz günlerde merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe mahallesinde bulunan Vehbi Koç İlkokulu'nda meydana geldi. Bir grup örgüt militanı, kilitli olan demir kapıyı önce tekmeleyerek kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca bu kez sokak içerisinde bulunan çöp konteynırı ile kapıyı kırmaya çalıştı. Kapıyı kırdıktan sonra okul içerisine girerek camları kıran, örgüt üyeleri koridorlara girerek molotof atmaya başladı.  PKK'lılardan biri ise okul bahçesinde bulunan Atatürk büstüne yönelerek molotofla yaktı. Okulu yakma anı ise okulun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis, güvenlik kamerasını incelemeye alarak saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz