Görüş Bildir

Sahur sofralarındaki ortak anlam

Kent merkezindeki Rabia Meydanı'nda kurulan sofrada çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar olmak üzere Türk, Arap, Kürt ve Ezidiler bir arada sahur yapmanın keyfini yaşıyor.

Sahur sofralarındaki ortak anlam

Savaşın ardından pek çok Suriyeliye ev sahipliği yapan, misafirperverliğiyle bilinen Şanlıurfa'da, aralarında Türk, Arap, Kürtlerin bulunduğu farklı etnik kökendeki insanlar, Haliliye Belediyesinin kurduğu sahur sofrasında buluşuyor.

Türkiye'de birçok belediye ve sivil toplum kuruluşu, ihtiyaç sahipleri için daha çok iftar sofrası kurmayı tercih ederken merkez Haliliye Belediyesi iftar çadırının yanı sıra sahur sofrasıyla da hizmet veriyor.

 Kent merkezindeki Rabia Meydanı'nda kurulan sofrada çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar olmak üzere Türk, Arap, Kürt ve Ezidiler bir arada sahur yapmanın keyfini yaşıyor.

Belediye ekipleri, meydana kurulan masalarda bir araya gelenlere kente özgü yöresel yemekleri servis ediyor.

Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yaptığı açıklamada, gece saatlerinde sahur yapılacak fazla mekan bulunmaması nedeniyle böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Sığınmacıların yanı sıra birçok etnik kökendeki ihtiyaç sahibi ailelerin sahurda buluştuğunu vurgulayan Demirkol, yemeklerin ise belediye imkanlarıyla karşılandığını belirtti.

Her gece ortalama bin kişi için sahur hazırlandığını aktaran Demirkol, "Bu sofranın geleneksel olarak devam ettirilmesini istiyoruz. Biz belediye olarak insan odaklı çalışıyoruz. Bugün bu soframız Ortadoğu'nun özü. Muhacir kardeşlerimiz var, yerli ve yabancı konuklarımız var. Yine yoldan gelip geçen yolcularımız var. Sınavlara hazırlanan üniversite öğrencilerimiz var. Etnik kökenine bakmadığımız bütün insanlara ibadet ve kulluk aşkıyla yarın tutacakları oruç için sahur ikram ediyoruz. Yarın da iftar sofrasında yine aynı kardeşlerimiz buluşacak." diye konuştu.

Sahur sofrasında yer alan Suriyeli Mahmut Aydor da özellikle ramazan ayında yardımlarını artıran sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlere teşekkür etti.

Türk halkının yıllardır kendilerine destek olduğunu belirten Aydor, "Kökenleri farklı olsa da aynı Allah'a inanan insanların ortak sofrada buluşmasından çok memnunuz." dedi.

Türk vatandaşlar da sahur sofrasının kendileri için de farklı bir etkinlik olduğunu belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti.

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi