Görüş Bildir

Fetö'da Yeni Deliller Var!

Güre, "FETÖ soruşturmaları çok büyük bir oranda tamamlandı. Davaları açılması gerekenler açıldı. Bundan sonra FETÖ ile ilgili yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam ediyoruz"

Fetö'da Yeni Deliller Var!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, "FETÖ soruşturmaları çok büyük bir oranda tamamlandı. Davaları açılması gerekenler açıldı. Bundan sonra FETÖ ile ilgili yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam ediyoruz. Biriken geçmişten kalan bir soruşturmamız kalmadı diyebiliriz. Terör örgütü PKK ile ilgili olarak da devletin genel konsepti anlamındaki büyük mücadelesine biz de yargı olarak büyük destek veriyoruz." dedi.

Kent özelinde başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerine operasyon, soruşturma ve kovuşturmalar yönünden ciddi başarı elde edildiğini vurgulayan Güre, bu başarının hem kurum içi hem kurumlar arasındaki uyumdan kaynaklandığını dile getirdi. Yargıda süre şartının bugün itibarıyla resmen başladığını hatırlatan Güre, "Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin adil yargılanma, makul sürede yargılanma kıstaslarına büyük katkı sağlayacak bir uygulama olarak geçiyor. Belli bir süre ihtiyacı var altyapı ihtiyacı olabilir, tamamlandığında ve tam anlamıyla uygulanmaya başladığında devrim niteliğinde bir uygulama olacak."

 Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, FETÖ/PDY soruşturmalarının çok büyük bir oranda tamamlandığını ifade ederek, "Davaların açılması gerekenler açıldı, takipsizlik kararı verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖ'de yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam edilecek. Biriken, geçmişte kalan bir soruşturmamız kalmadı" dedi.

Diyarbakır’da yeni adli yıl; hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Törenden sonra düzenlenen resepsiyona, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamir Erkut Güre, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Baro Başkanı Ahmet Özmen ve çok sayıda davetli katıldı. Başsavcı Güre, basın mensuplarına Diyarbakır'da sürdürülen terör soruşturmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

'TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI ÇOK ÜST DÜZEY BAŞARI SAĞLANDI'

Başsavcı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır'da terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar yürütüldüğünü ifade ederek, "Geçtiğimiz süre içerisinde geldiğimiz aşamaya baktığımızda, terör operasyonları yönünde Diyarbakır özelinde FETÖ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı çok üst düzey başarı sağlandı. Hem operasyonlar, hem soruşturmalar hem de kovuşturmalar yönünde çok ciddi başarılar elde edildi. Bundan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

'TERÖR OPERASYONLARINV BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ'

Diyarbakır'da, FETÖ soruşturmalarının çok büyük bir oranda tamamlandığının bilgisini veren Başsavcı Güre, "Davaları açılması gerekenler açıldı, takipsizlik kararı verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖ'dEa yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam ediyoruz. Biriken, geçmişte kalan bir soruşturmamız kalmadı. PKK terör örgütü operasyonları ilgili olarak da, devletin büyük mücadelesine yargı olarak biz de büyük destek veriyoruz. Büyük bir başarı elde edilmiş durumda. Soruşturmalar somut delillerle desteklenerek, davalar hızlı bir şekilde açılıp, yargılama kısa sürede yapılacak halde açılıyor. Mahkemede hakimler, kovuşturma süreçlerini olabildiğince kısa tutarak, kısa sürede bitirerek sonuçlandırmaya varıyorlar. Bu, devletin terörle mücadelesinde hukuki bir görüntüsüdür. Soruşturma ve kovuşturmanın hızlı olması, yapılan mücadele açısından da önemli bir sonuçtur" diye konuştu.

'YENİ ADLİYE BİNASININ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'

Diyarbakır'da, yeni adliye binasının yapımına devam edildiğini anlatan Başsavcı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır'ın yaşanılabilir hale gelmesinde yargı olarak üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini söyledi. Diyarbakırlıların hak ettiği huzura kavuşmalarını istediklerini söyleyen Güre, "Diyarbakır'da yargı hizmetlerinin daha kaliteli yapılması açısından bir katkı anlamında yeni adliye binasının çalışmalarını devam ettiriyoruz. Diyarbakır, büyüyen gelişen bir kenttir. Bununla beraber hukuki sorunları da artan bir kent" dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi