FETÖ'nün Diyarbakır'daki kurum ağabeyi adliyede

Diyarbakır’daki FETÖ/PDY soruşturmasında, kentte 'himmet 'adı altında para toplayarak örgüte finans sağlayan; örgüt lideri Fethullah Gülen'in talimatlarını düzenledikleri sohbet toplantılarında bildirerek kurum atamalarını gerçekleştiren 'kurum ağabeyi'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi.

FETÖ'nün Diyarbakır'daki kurum ağabeyi adliyede

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü FETÖ/PDY örgütüne yönelik kentte operasyonlarını sürdürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturmada, aralarında örgütün sözde il imamları ve mütevelli heyeti üyelerinin de yer aldığı 86 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı bulunan kişilerin ev ve işyerlerine baskın düzenleyen polis toplam 52 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesinde sorguları tamamlanan ve adliyeye çıkarılan 29 kişiden 2'si tutuklandı, 17'si adli kontrol ile serbest bırakıldı, 10 kişinin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Haklarında gözaltı işlemi yapılan kişilerin, terör örgütü yapılanması kapsamında kentte örgütün yapılanması ve finansını sağladıkları belirtilirken, himmet adı altında para topladıkları, düzenledikleri sohbetlerde FETÖ kitapları okutarak Fethullah Gülen'in talimatlarını sohbete katılanlara bildirdikleri ortaya çıktı. Kendilerini abla ve ağabey olarak tanıtan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise, yüklü miktarlarda çek ve senetlerin yanı sıra, örgüt lideri Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler arasında örgütün kurumlarda atamaları yapan kişinin de olduğu ileri sürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz