Görüş Bildir

Fetö'nün Sağlıkçıları

Diyarbakır ve Elazığ ile Adıyaman'da FETÖ'nün sağlık alanındaki üyelerine operasyan düzenlendi. 23 kişi gözaltına alındı.

Fetö'nün Sağlıkçıları

Elazığ merkezli Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 3 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda aralarında doktor, eczacı, diş hekimlerinin de bulunduğu 23 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Elazığ'da Özel ve Kamu Sektöründe faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile iltisaklı sağlık çalışanlarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, bugün Elazığ merkezli Diyarbakır ve Adıyaman'da eş zamanlı operasyon yapıldığı belirtildi.

SAĞLIK ALANINA BASKIN

Operasyonun Bylock kullanıcıları da olan eczacı, doktor, uzman doktor, diş hekimi, veteriner, fizyoterapist, ebe ve hemşirelerin örgüt adına himmet, kurban topladıkları, örgüte müzahir basın-yayın kuruluşlarına abone oldukları ve diğer vatandaşların abone olmaları için çalışma yürüterek vatandaşlara referans oldukları, örgütün finans kaynağı olan Asya Bank Katılım A.Ş’ye para transferleri içerisinde bulundukları tespit edilen 31 şahsa yönelik düzenlendiği kaydedildi.

DOKTOR VE ECZACILAR

Operasyonda 8 doktor, 11 eczacı, 1 veteriner, 1 fizyoterapist, 1 hemşire ve 1 ebe olmak üzere toplam 23 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı ifade edilerek şöyle denildi:

"Şüpheli şahısların ikametleri, iş yerleri ve otolarında yapılan aramalar neticesinde dijital materyaller, örgüte yönelik yazılı dokümanlar, Zaman gazetesi, KHK ile yasaklanan yayın evlerine ait yasaklı yayınlar, Bank Asya hesap kartları ele geçirilmiştir" denildi.

Gözaltına alınanlar Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmaları üzere emniyete götürüldü.

BANKAYA HARA YATIRMIŞLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin çoğunluğunun, FETÖ/PDY ‘nin gizli iletişimi ağı olan ‘Bylock’u kullandığı öğrenildi. Aynı zamanda şüphelilerin, örgüt adına himmet, kurban topladıkları, örgüte müzahir basın,yayın kuruluşlarına abone oldukları ve diğer vatandaşların abone olmaları için çalışma yürüterek vatandaşlara referans oldukları, örgütün finans kaynağı olan Asya Bank Katılım A.Ş’ye örgüt lideri Fetullah Gülen’in çağrısı üzerine para transferleri yaptıkları iddia ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi