Görüş Bildir

FETÖ'nün vurgun dosyaları

AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Cuma İçten, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mağdurlarının yeniden yargılanması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. İçten, FETÖ üyesi yargı mensupların yönettiği davaların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

FETÖ'nün vurgun dosyaları

AK Parti 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, sosyal medya hesapları üzerinden “Yeniden Yargılanma Yolu Açılsın” kampanyasını başlattı. FETÖ üyesi yargı mensuplarının kurdukları kumpaslarla birçok suçsuz insanı cezalandırdığını belirten İçten, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu yargı mensuplarının FETÖ üyeliğinden tutuklandıklarını belirtti. FETÖ’ye üye yargı mensuplarının himmet gecelerinde sırf para vermedikleri için birçok kişiye kumpas kurduklarını anlatan İçten, “Kurulan kumpaslar sonucunda suçsuz binlerce insanımız cezaevinde hükümlü durumuna düştü. Bunlar kendilerine rakip olan herkesi sahte deliller uydurarak içeriye attılar” dedi.

“Arazi ve gayrimenkul yolsuzluğu yaptılar”

Aynı şekilde FETÖ üyesi kişilerin binlerce arsa ve gayrimenkulü, kendi hakim ve savcılarını kullanarak, usulsüz bir şekilde üzerlerine geçirdiğini anlatan İçten, “FETÖ’cüler devlet arazilerini kendi bürokratları, emniyet mensupları, hakim ve savcıları ile yolsuzluk yaparak üzerlerine tapuladılar” diye konuştu.

FETÖ’nün kendi üyelerinin çıkarları adına ticari davalara da el attığını belirten İçten, bu davaların FETÖ’ye üye hakim ve savcılar tarafından sonuca bağlandığını kaydetti.

“İslami cemaatlere mensup insanlar gözaltına alındı”

FETÖ üyesi hakim ve savcıların farklı İslami cemaatlerin mensuplarını düzmece belgeleri delil göstererek mağdur ettiklerini ifade eden İçten, şunları kaydetti:

“Gerek 12 Eylül askeri darbesi, 80’li 90’lı yıllarda gerekse 28 Şubat’ta İslami cemaatlere mensup binlerce Müslümanlar FETÖ militanlarınca gözaltına alındı ve mobbing uygulandı. Hala bu zulme maruz kalıp cezaevinde olanlar var. Ayrıca aynı şekilde yüz binlerce insan fişlendi. Fişlenen kişilerin sicilleri karalandı ve bu siciller hala buna maruz kalan insanların özel yaşamlarında karşılarına çıkmaktadır.”

“Faili meçhul cinayetlerde FETÖ parmağı”

Ülke genelinde 17 bin 500 faili meçhul cinayetin işlendiğine ve bu cinayetlerden 14 bin 500’ünün faillerinin bulunup dosyalarının kapatıldığına değinen İçten, bu tür dosyaların yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. İçten, “Bu dosyalara bakıp şimdi FETÖ üyeliğinden içeride olan polis, müdür, hakim ve savcıların baktığı bu işler tekrar ele alınmalı ve araştırılmalıdır. Süreçte anlaşıldı ki FETÖ üyeleri, PKK ile birlikte hareket etmişlerdir. Bu nedenle kapanan bu dosyalar ve hala kapanmayan bu faili meçhul dosyalar artık şaibelidir” dedi.

Kurulan kumpaslar sonucunda hüküm giyen vatandaşlara seslenen İçten, “Buradan FETÖ üyesi müdür, hakim ve savcıların kumpası sonucu hüküm giyen tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Avukatları aracılığı ile bu durumu gerekçe göstererek Adalet Bakanlığı'na yeniden başvurun” diye konuştu.

“Şehirleri ele geçirdiler”

Geçmişte bazı şehirlerdeki yönetimin FETÖ üyelerinin elinde olduğunu dile getiren İçten, bu kişilerin makam güçlerini kullanarak birçok suçsuz insanı cezalandırdıklarını söyledi. İnsanların muhalefet ettikleri için cezalandırıldıklarına dikkat çeken İçten, şu ifadelerde bulundu: “Aynı şehirdeki vali, kaymakam, emniyet müdürü, garnizon komutanı, hakim ve savcılar bir araya geldiklerinde o şehirde kendilerine muhalefet eden herkesin hayatlarını kararttılar. Bu kişileri ya öldürdüler, ya trafik kazası süsü verdiler, ya basit bir hastalıktan hastaneye gidenleri kalp krizinden öldürttüler, ya deli dediler psikolojik vaka haline soktular ya da sahte deliller ve kumpaslar ile milleti cezaevine yollayıp, sicillerini bozdular.”

İçten, FETÖ üyesi yargı mensupların yönettiği davaların yeniden gözden geçirilmesini, bu davalar sonucunda ceza alan suçsuz kişiler için de yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğine de dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi