Forum Diyarbakır 27 Mayıs’ta açılıyor

Diyarbakır’da en büyük alışveriş merkezi olan ve 120 milyon Euro’ya yapımı biten ve 1500 kişiye de istihdam yaratan Forum Diyarbakır 27 Mayıs 2015’te kapılarını açıyor.

Forum Diyarbakır 27 Mayıs’ta açılıyor

Türkiye’nin en büyük alışveriş platformu Multi Turkey ve Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi’nin ortaklığıyla 120 Milyon Euro'ya yapımı tamamlanan Forum Diyarbakır’da bin 500 kişiye istihdam oluşturuldu. 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek olan Forum Diyarbakır 27 Mayıs’ta kapılarını Diyarbakır halkına açacak.

Konu ile ilgili bir otelde düzenlenen toplantıya Multi Turkey Yönetim Kurulu üyesi Hulusi Belgü, Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi Genel Müdürü Selahattin Altındağ, Forum Diyarbakır Genel Müdürü Kemal Ünal ve basın mensupları katıldı.

Multi Turkey ve Forum Diyarbakır hakkında bilgi veren Belgü, Diyarbakır’ın kültürel ve sosyal gelişimine, ekonomisine katkı sağlamak üzere forumların en iyi örneklerinden birini Diyarbakır’a kazandırdıklarını söyledi.

"FORUM DİYARBAKIR KENTİN KALKINMASINA DESTEK VERECEK"

Türkiye ekonomisinin büyüdükçe alışveriş ve perakende sektörünün de büyüdüğünü belirten Belgü, Anadolu’da alışveriş merkezlerine talebin arttığını kaydetti. Belgü, "Anadolu’daki beklenti ve ihtiyaçları yakından takip ediyoruz. Multi Turkey olarak, Anadolu’ya iyi projeler götürebilmek bölgenin kalkınmasına destek olmak istiyoruz. Bu anlayışın yeni ürünü olan Forum Diyarbakır, hem kent için cazibe merkezi olacak, hem de yaratacağı ekonomik değer ve istihdamla kentin kalkınmasına destek verecek. Yaklaşık bin 500 kişiye istihdam imkanı oluşturacağımız Forum Diyarbakır, aileleri ile birlikte düşündüğümüz zaman 10 bine yakın kişinin yaşamına olumlu katkı yapacak" dedi.

"TÜRKİYE PERAKENDE VE ALIŞVERİŞ SEKTÖRÜ İSTİKRARLI BÜYÜYOR"

Organize perakende ve alışveriş merkezi sektörünün Türkiye ekonomisi içinde lokomotif özellik taşıdığını aktaran Belgü, şöyle devam etti:

"2014 sonu itibari ile baktığımızda, yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan, 45 milyar dolarlık yatırım yapılmış, 70 milyar liralık ciroya ulaşan dev sektörle karşı karşıyayız. Bugün Türkiye’de 57 ilde 344 alışveriş merkezi hizmet veriyor. Toplam kiralanabilir alan ise 9.8 milyon metrekare büyüklüğünde. Kişi başına 126 metrekare kiralanabilir alan düşüyor. Avrupa’da bin kişiye düşen ortalama kiralanabilir alan değerleri 250 metrekareye ulaşmış durumda. Bu rakamlar da henüz çok yolumuzun olduğunu gösteriyor. Sektörümüz gerek büyüme gerekse yabancı sermaye, ciro, ziyaretçi sayıları ve istihdam oranlarına bakıldığında istikrarlı bir büyüme sergiliyor. Organize perakende sektörünün 2015 yıl sonunda yüzde 9 büyüyeceği ve 120 milyar dolar ciroya ulaşacağı öngörülüyor. Sahip olduğumuz uluslararası deneyim, bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerdeki başarılı performansımız, kiralama süreçlerindeki kurumsal yaklaşımımız, yerli ve yabancı markalara güven verdi. Diyarbakır’a duyduğumuz inanç sanıyorum onları da cesaretlendirdi ki, bugün yerli-yabancı markalardan oluşan seçkin bir karmayla misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz."

"PROJELERİMİZE FORUM DİYARBAKIR’I EKLEMİŞ OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUZ"

Forum Diyarbakır projesine Multi Turkey ile imza atan Altındağ Gayrimenkul Yatırım Geliştirme İnşaat Şirketi Genel Müdürü Selahattin Altındağ, inşaat ve turizm sektöründe imza attıkları sayısız projelere Forum Diyarbakır ile bir yenisini eklemekten dolayı gururlu olduklarını söyledi. Altındağ, "Bu projede Multi gibi uluslararası deneyime sahip ve sektör lideri bir kuruluşla birlikte çalışmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Koşulları ne olursa olsun sürekli katma değer üretmeye, planlı yatırımlarla günden güne büyümeye ve ileride daha büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz