Görüş Bildir

Forum Diyarbakır Kapılarını Açtı

Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezlerinden olan Forum Diyarbakır kapılarını dün itibariyle halka açtı.

Forum Diyarbakır Kapılarını Açtı

Multi Türkiye ile Altındağ Gayrimenkul Yatırım şirketi ortaklığıyla yapılan ve 120 Milyon Euro'ya yapımı tamamlanan Forum Diyarbakır 135 yerli ve yabancı seçkin markayla hizmet verecek. Bin 500 kişinin istihdam edildiği, 54 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Form Diyarbakır, bölgenin sosyo-ekonomik yaşamına büyük hareketlilik kazandıracağı tahmin ediliyor.

Multi Türkiye ile Altındağ Gayrimenkul Yatırım şirketi ortaklığıyla yapılan ve 120 Milyon Euro'ya yapımı tamamlanan Forum Diyarbakır dün itibariyle, halka kapılarını açtı.

FORUM DİYARBAKIR

Bölgede yaşanan olaylara gösterilen hassasiyetle resmi tören düzenlenmeden Diyarbakır halkının hizmetine açılan Forum Diyarbakır, halktan büyük ilgi görürken, 135 yerli ve yabancı seçkin marka hizmet veriyor. Bin 500 kişinin istihdam edildiği, 54 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Forum Diyarbakır, bölgenin sosyo-ekonomik yaşamına büyük hareketlilik kazandıracak.

DİYARBAKIR DOKUSU

Forum Diyarbakır, diğer Forum alışveriş merkezlerimizde olduğu gibi şehrin dokusuna uyumlu mimari detaylar taşıyor. Üç katlı yapının, geleneksel kent duvarlarını simgeleyen bazalt taşlarından oluşan cephesi, iç avlusu ve kemerleri ile şehrin ikonik simgelerinden biri olarak büyük ilgi çekti.

2 BİN ARAÇLIK OTOPARK

Çevresinde geliştirilen yollarla rahat ve kolay ulaşılabilir bir konuma sahip olan Forum Diyarbakır, özellikle 2 bin araç kapasiteli otoparkıyla ziyaretçilere hizmet verirken, dinlenme ve yeşil alanın bol olması farklı bir görüntü sağlıyor.

HUZURUN HAKİMİYETİ

135 yerli ve yabancı seçkin marka temsilcisinin hizmet verdiği Forum Diyarbakır'ı ziyarete gelenler, memnuniyetlerini dile getirirken, Forum Diyarbakır'ın Diyarbakırın bir çok değerine katma değer olacağını ifade etti.

BİN 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Buarada, Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü ve Altındağ Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altındağ açılış nedeniyle, Forum Diyarbakır'da yer alan firmaları tek tek gezerek, "hayırlı uğurlu" olsun dileğinde bulunurken, mağazaların bazılarının açılışlarını da bizzat kendileri yaparak, kurdale kestiler.

Belgü,  bin 500 kişinin üzerinde insanın istihdam edildiği Forum Diyarbakır’a 120 milyon euroluk yatırım yapıldığını söyledi. Belgü, AVM’de 135 yerli ve yabancı markayla hizmet verecek olan Forum Diyarbakır’ın 54 bin metrekare kiralanabilir alan üzerine kurulduğunu ifade etti.

DİYARBAKIR'IN TARİHİ YAPISI

Forum Diyarbakır’ın, kentin tarihi ve kültürel mimarisine uyarlanarak inşaa edildiğini ve ilk gün olmasına rağmen halktan olumlu yönde tepkiler aldığını ifade ederek şöyle dedi; “Diyarbakır’ın kültürel ve sosyal gelişimine, ekonomisine katkı sağlamak üzere forumların en iyi örneklerinden birini Diyarbakır’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Diyarbakır bizim için çok şey ifade ediyor. Güneydoğu Anadolu’da olması, şehrin nüfusunun artık 3 milyonu aşmış olması hakikaten bizi cezbeden özellikleri. Sosyal olarak da bu projenin Diyarbakır’a çok şeyler katacağına inanıyorum. Diyarbakır'a hayırlı uğurlu olsun.”

ALTINDAĞ GURUR GÜNÜMÜZ

Altındağ Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altındağ da  “İnşaat ve turizm sektöründe imza attığımız sayısız projelere Forum Diyarbakır ile bir yenisini eklemekten dolayı gururluyuz. Bu projede Multi gibi uluslararası deneyime sahip ve sektör lideri bir kuruluşla birlikte çalışmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Koşullar ne olursa olsun sürekli katma değer üretmeye,  planlı yatırımlarla günden güne büyümeye ve ileride daha büyük projelere imza atmaya devam edeceğiz.”  dedi. Altındağ, "Forum Diyarbakır'ın Diyarbakır'a ve Güneydoğu insanımıza hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulunurken, resmi açılışı bölgenin hassasiyetini gözönüne alarak, yapmadıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi