Görüş Bildir

Furkan, eğitimde kentin gururu oldu

Diyarbakır'da, emlakçılık yapan bir baba ile ev kadını annenin çocuğu olan 18 yaşındaki Furkan Kırsaçlı, 2 milyon 162 bin öğrencinin girdiği YGS sınavında 36'ıncı, yaklaşık 850 bin öğrencinin girdiği LYS sınavında ise Matametik-Fen türünde aldığı 549.129 puanla Türkiye 11'incisi olarak Diyarbakır'ın gururu oldu.

Furkan, eğitimde  kentin gururu oldu

Kırsaçlı, elektrik ve elektronik üzerine eğitim veren bir üniversiteye girmeyi düşündüğünü söyledi. Furkan'ın Ortaokul ve Liseyi burslu okuduğu Özel okulun Müdürü Lokman Yetiz, Diyarbakır'da son yıllarda yaşanan ve eğitimi olumsuz etkileyen olaylara rağmen elde edilen başarının önemli olduğunu belirtti.

ÖSYM tarafından yapılan LYS sonuçları açıklanırken, Diyarbakırlı Furkan Kırsaçlı, sayısal alanında yaklaşık 850 bin öğrencinin girdiği sınavda Matametik-Fen türünde aldığı 549.129 puan ile Türkiye 11'incisi olarak Diyarbakır'ın gururu oldu. İlkokulu devlet okulunda daha sonra ortaokul ve liseyi özel bir okulda burslu olarak okuyan emlakçılık yapan baba ile ev kadını annenin 6 çocuğundan en büyüğü olan Furkan Kırsaçlı'nın başarısı ailesi, okulunu ve Diyarbakır'ı gururlandırdı.

"TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN ÜNİVERSİTELERDE OKUYABİLİRİM"

Furkan Kırsaçlı, sınavda ilk 100'e girmeyi beklediğini ancak 11'inci olmayı beklemediğini ifade ederek, "YGS'den giriş sınavında Türkiye 36'ıncısı olmuştum. Tercih için önümde kısa bir zaman var. Düşüncemde elektrik elektronik mühendisliği var, Tıp da olabilir. Elde ettiğim başarıyla Türkiye'deki bütün üniversitelerde okuyabilirim. Özel üniversitelere de tam burslu girebiliyorum. Başarımı 9'uncu sınıftan sonra düzenli çalışmama borçluyum. Düzenli çalışmadan kastım her gün belirli bir saat çalışma değil, her sene belirli bir saat çalışıp, eksik konu bırakmamak lazım. Biz 6 kardeşiz, annem ev hanımı, babam emlakçı. Evde kendime ait bir odam var. Derslerimi verimli çalışmak için bu yıl kendime ait bir oda ayarladım. Elde ettiğim başarıdan dolayı ailem çok mutlu oldu. Ailem her zaman yanımdaydı. TEOG sınavında Galatasaray Lisesi'ne gidebiliyordum. Ailemden ayrılmak istemediğim için gitmedim. İyi ki de kalmışım" dedi.

Arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunan Kırsaçlı, "Arkadaşlarımın düzenli çalışmalarını tavsiye ediyorum. Hiç bir eksik konu bırakmadan çalışmalarını sürdürsünler. 11'inci sınıftayken çalışmaları daha da önemsemeleri gerekiyor. Hiç bir zaman özel bir dershaneye gitmedim. Sadece hafta sonları okulun etütlerine katılıyordum. Önemli olan kendi kendinle baş başa kalıp, analizi yapmaktır. Nerelerde eksiğin varsa o noktalara yöneleceksin. Sınıftaki arkadaşlar sürekli bana soru getirip, çözdürüyorlardı. Bu durum da beni çok geliştirdi. Başarımdan emeği olan başta aileme, öğretmenlerime, arkadaşlarıma, okul yönetimine, okul müdürüne teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.

"HERŞEYE RAĞMEN 'DİYARBAKIR'DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR' DEDİRTİK"

Furkan'ın 6 yıldır burslu okuduğu lisenin müdürü Lokman Yetiz ise, Diyarbakır'ın son yıllarda yaşadığı olayları hatırlatarak, "Bu tür olaylar öğrencilerin geleceğini de engelleyen olaylardır. Biz buna müsaade etmedik. Ne olursa olsun bu okulda biz boykotlara yer vermedik. O kadar kötü günler yaşadık ki, bunlara rağmen öğrencilerimiz Türkiye genelinde önemli başarılar elde etti. Geçen yıl hazırladığımız afişte, 'Diyarbakır'da güzel şeyler oluyor' diye yazmıştık. Şimdi güzel şeyler yapmaya devam ediyoruz. Furkan'ın okulda asılan fotoğrafının altına 'Her şeyin daha iyisi vardır, bu okul çok daha iyisini yapacaktır. Diyarbakır için bir gurur kaynağı oldu. Furkan'a üniversiteye gittiğinde maddi ve manevi desteğimiz devam edecektir" dedi.

Furkan Kırsaçlı'nın Rehber öğretmeni Bahar Ok da, Furkan'ı 4 yıldır tanıdığını, disiplinli, sistemli çalışan bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Öz değerlerine bağlı bir öğrencimiz. Başarısında bunların etkisinin olduğunu düşünüyorum. Bölgenin zorlu koşullarına rağmen okulunu aksatmadı. Okulun ona özel koşullar sunması, destek olması başarısına önemli bir katkıdır. Furkan'ın hangi üniversiteye gideceği konusunda ailesiyle birlikte karar vereceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi