Gaziler Günü Kutlandı

Diyarbakır ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler Günü Kutlandı

Diyarbakır’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik karşısında bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

GAZİLER GÜNÜ

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Siraç Ezer, “Türk milletinin azmi, iradesi ve kudreti hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade etmeyecektir. Bu topraklar en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

SİLVAN VE KULP

Silvan Hükümet Konağı'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, Cumhuriyet Savcısı Burak Başdemir, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Çelik, törende yaptığı konuşmada, şehit ve gaziliğin önemine değindi.

Çelik, "Bugün bu topraklarda rahatça yaşayabiliyorsak bunun birinci sebebi, bu uğurda mücadele eden güvenlik güçlerimizdir." dedi.

Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Silvan Şube Başkanı Fırat Topgüç de bir konuşma yaptı.

Gazilere Silvan Polisevi'nde yemek verilirken şehitler için de Selahaddin Eyyubi Camisi'nde mevlit okutuldu.

GAZİLERLE BİRLİKTE

Kulp Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsamettin Ürkmez, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, askerler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Teğmen Selçuk Erdoğan, tüm gazilerin bu anlamlı gününü kutladı.

Erdoğan, "Bağımsızlığımızı, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağında kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazan gazilerimizin, bu uğurda canını veren şehitlerimizin hatıralarını yükseltmek, onlara minnet, şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir." diye konuştu.

İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde gazilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz