Görüş Bildir

Gaziler haftası Aksoy'dan mesaj

İl Valisi Hüseyin Aksoy Gaziler haftası dolaysıyla, mesaj yayımladı. Vali Aksoy, "Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. dedi.

Gaziler haftası Aksoy'dan mesaj

Yazılı açıklamasında Aksay şöyle dedi;

Ülkemizin tarihi daima kutlu zafer ve destanlarla geçmiştir. Bugün ülkemizin ve milletimizin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde kazanılmıştır.

  Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan bu vatan, bizlere şehit ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Milletimizin özgürlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır.

 Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği bu kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır.

EN ULVİ MAKAMDIR

Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuş; ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek adına tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze almışlardır. Bugün de, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor ve geleceğe güvenle

Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları muhafaza etmek, bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır.

Şehit ve gazilerimizin emaneti olan vatanımıza, birlik ve beraberliğimizden, kardeşçe yaşama prensibimizden taviz vermeden sahip çıkarak, onurlu bir şekilde hayatımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle başta Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize ise aileleriyle birlikte ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi