Gelen çok ama giden yok

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk yaşanıyor.

Gelen çok ama giden yok

On güne çıkan bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenlerin taleplerini karşılamak için ek seferler düzenleyen otobüs firması yetkilileri, bayramı Diyarbakır’da geçirmek için gelenlerin çok olduğunu ancak gidişlerin olmadığını ifade etti.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı tatili öncesi şehirlerarası otobüs terminalinde yoğunluk yaşanıyor. On güne çıkan bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler gelmeye başladı. Farklı illerdeki yoğun talep nedeniyle bazı firmalar ek seferler düzenlemeye başladı. Biletini önceden alanlar sorun yaşamazken, son güne bırakanlar yer bulmakta güçlük çekiyor. Yolcuların mağduriyet yaşamaması için biletlerini şimdiden almaları önerisinde bulunan seyahat firması yetkilileri, kente gelişlerin çok olduğunu ancak gidişlerin olmadığı ifade etti.

Gelen seferlerin hepsi dolu

Yaklaşık 15 yıldır otogarda çalıştığını kaydeden otobüs firması yetkilisi Cengiz Atabey, şu an gelişlerin dolu olduğunu belirtti. Atabey, “Buradan gidişler de bayramdan sonra dolu olur. İstanbul’dan, Ankara’dan, Antalya’dan gelen arabalar dolu geliyor. Oradan ek servisler çıkarıyoruz yolcuların mağdur olmaması için. Bayramda millet Diyarbakır’a, memleketine geliyor. Bayramdan sonra hem okul hem işe gidenler hepsi dağılıyor. Her taraftan otobüsler dolu geliyor. Şu an gelişler dolu. İzmir, Mersin, Ankara, memleketin her tarafından gelen otobüsler dolu. Ek seferler düzenliyoruz oralardan. Bayramdan sonra buradan gidişlerde de her taraf dolu, yer bulamazsınız. Bayram dolayısıyla rezervasyon kabul etmiyoruz sadece biletli yolcu alıyoruz. Bayramdan sonra kalabalık olduğu için rezerve yapamıyoruz. Burada inen yolcu direkt yazıhaneye bilet almaya gidiyor. Biletini sağlamlaştırmak için şimdiden ayarlıyor” dedi.

Otogarda ailesiyle birlikte otobüs hareket saatini bekleyen Yusuf Arda, bayram tatili için İstanbul’a gideceklerini ifade etti. Bagajları fazla olduğu için karayolunu tercih ettiklerini belirten Arda, dönüş için yoğunluğun bayram dönüş yoğunluğunun geçmesi için bayram tatilinden biraz fazla kalmayı düşündüklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz