Görüş Bildir

Gelen Var Giden Yok!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri'nde (DİŞTİ) gidiş seferlerinin boş olması işletmecileri kara kara düşündürmeye başladı. Yoğunluğun havayolu taşımacılığına gösterildiği kentte, otobüsçüler indirimlerle müşterileri çekmeye çalışıyor.

Gelen Var Giden Yok!

Yaklaşan Ramazan Bayramı’nda ümitlenen otobüs firmaları karşılaştıkları durumla şoke oldu. Okulların tatil olması ve birçok vatandaşın tatile çıkma planı yapması, otobüs firmalarının iştahını kabartmıştı. Otobüs firmaları Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala herhangi bir talebin olmaması nedeniyle kara kara düşünmeye başladı. Firmalar takvim listesinde Ramazan Bayramı’nın 1. gününe kadar gidiş biletini neredeyse hiç satamazken, kente gelişlerin çok olduğu ortaya çıktı.

FİRMALAR HAREKETSİZ

Diyarbakır Otobüsler Dernek Başkanı Aydın Özgen, Türkiye’de karayolu taşımacılığının eski düzende olmadığını belirterek, gün geçtikte karayolu sektörünün geriye gittiğini söyledi. Özgen, "Türkiye’de havayolu taşımacılığı hızla ilerlemekte. Bütün tatsız rekabet ise havayolundaki ÖTV’nin olmayışı ama karayolundaki taşımacılığındaki ÖTV’nin oluşu büyük bir fark oluşturmaktadır" dedi.

Ramazan Bayramı’nda karayolunda tek taraflı taşıma yapılacağını dile getiren Özgen, batıdan dönüşlerin olduğunu ancak Diyarbakır merkezden karşı tarafa gidişlerin boş olduğunu dile getirdi.

GELEN VAR GİDEN YOK

Özgen, "Seferlerin yüzde 40’ı şu ana kadar iptal ediliyor. Olan seferlerde ise yüzde 40 ve 30 doluluk hizmetlerine devam ediyoruz. Bu yüzde 30 ve 40 doluluk oranına ulaşmazsa bile yolculuk doluluk oranı otobüs sektörünü doyurmaz. Günden güne zarar görmektedirler. Ramazan Bayramı’nın 1. gününe kadar Diyarbakır’a geliş var gidiş yok" diye konuştu.

Otogar çalışanlarından Hasan Saraç ise, durumlarının vahim olduğunu yolcuların olmadığını dile getirerek, "Otobüs firmaları şuanda sıkıntı çekmektedir yolcu bakımından. Uçakların yakıtlarının ucuz olmasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Bizim aldığımız yakıt pahalı, seferlerimizde zarar etmeye başladık" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi