Göç zirvesi!

Diyarbakır'da "Göç Raporu" konulu toplantı yapıldı. Vali Aksoy, kırsaldan şehre yaşanan göçle ilgili olarak, "Diyarbakır yoğun göç almış ve bu göç nedeniyle sosyal yapısında farklılaşmalar ortaya çıkan bir kent konumundadır" dedi.

Göç  zirvesi!

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Valilik, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile STK'ların katılımıyla, Diyarbakır'ın Göç Raporu zirvesi yapıldı. İl Valisi Hüseyin Aksoy'un Başkanlık yaptığı toplantıda, Diyarbakır'a göç edenlerin, şehirle entegrasyonlarının sağlanması yönünde, neler yapılabilineceği tartışıldı.

GÖÇ ZİRVESİ

İl Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Hüseyin Aksoy'un yansıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özel, Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan, Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, HEGEM Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Solak, ilgili kurumların müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.

ENTEGRASYON

Toplantıda konuşan İl Vali Aksoy, ’Göç Araştırması ve Uyum’ ile ilgili raporun genel bir değerlendirilmesini yaptı. Aksoy, "Özellikle Diyarbakır yoğun göç almış ve bu göç nedeniyle sosyal yapısında farklılaşmalar ortaya çıkan bir kent, almış olduğu göçün kent ile entegrasyonu, uyumu ve bu gelen kişilerin kendini Diyarbakır’lı hissedebilmesi, bu konuda varsa sorunlar, bu sorunların hangilerinin olduğunu görmek ve bunlara karşı çeşitli projeleri ortaya koyabilmek adına bu çalışmayı yaptırdık" dedi.

Saha çalışmasını yürüten Prof. Dr. Adem Solak'a teşekkür eden Vali Aksoy, "Aynı zamanda Belediye başkanımız ve diğer kaymakam ve belediye başkanları arkadaşlarımız da aynı hassasiyet içerisinde bu çalışmalarımızı diğer kurumlarımız ile birlikte ortak anlayışla yerine getireceğiz. Ben çalışmayı zor şartlarda gerçekleştiren hocamıza tekrar teşekkür ediyorum”dedi.

700 SAYFALIK RAPOR

HEGEM Şiddetle Mücadele Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Solak ise “Çok büyük emekler harcanarak oluşturulan 700 sayfalık raporun Türkiye üzerindeki etkilerini bizzat sahada olarak gördüm. Bilimler, felsefe ve din insanlara yol gösterir. Gelecek ile ilgili öngörü sağlar. Hayatın daha da fark edilmesini kolaylaştırır” diye konuştu. Konuşmaların ardından ‘Diyarbakır Göç Araştırması ve Uyum Raporu’ hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz