Görüş Bildir

Gültan Kışanak'ın gözaltı kararına büyük tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı'nın gözaltı kararı bir grup tarafından protesto edildi.

Gültan Kışanak'ın gözaltı kararına büyük tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto için Büyükşehir Belediysi önünde toplanan gruba müdahale edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto için bina önünde toplanan gruba müdahale edildi. Aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkan Fırat Anlı'nın dün akşam (SALI) Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürütülen 2 ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından belediye binasında başlatılan aramalar sabah saatlerinde tamamlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı binanın önü demir bariyerlerle kapatıldı. Belediye yetkilileri, arama sonrası tespit çalışması yapmak üzere saat 08.00 sıralarında belediyeye girdi. Çok sayıda çalışan "hukuksuz arama yapıldığı" gerekçesiyle binaya girmedi. Soruşturma kapsamında Kışanak ve Anlı'yla birlikte 16 şüphelinin gözaltında olduğu, 6 kişinin ise arandığı belirtildi.

VALİLİKTEN 'KANUNSUZ GÖSTERİ' UYARISI VE SAĞDUYU ÇAĞRISI Diyarbakır Valiliği Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını gerekçe gösteren bazı kesimlerin, basın organları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla halkı Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmaya ve kanunsuz eylemler yapmaya davet ettiklerinin tespit edildiğini belirterek sağduyu çağrısında bulundu. OHAL kapsamında açık alanlarda gösteri yürüyüşü gibi eylemlerin yasaklandığı hatırlatılan Valilik açıklamasında "İlimizin huzuru ve birlik beraberliği adına, bu tür çağrılara itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir.

Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Diyarbakır halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz" denildi.

KEPENK KAPATMA YASAKLANDI

Valilik ayrıca kentte yürütülen güvenlik operasyonları bahane edilerek işyerlerinin provokatif ve yasadışı yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıklarının tespit edildiğini de belirterek işyerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını açıkladı. Yasağa uymayanlar hakkında adli ve idari işlemler yapılacağı belirtildi.

PROTESTOYA MÜDAHALE

HDP ve DBP'nin gözaltıları protesto için yaptığı çağrı üzerine aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu partililer saat 11.00 sıralarında belediye önünde toplanmak istedi. Polis, eylemin "kanunsuz" olduğu anonsunu yaparak "dağılın" uyarısı yaptı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli suyu ve biber gazıyla müdahale edildi. Milletvekilleri de müdahaleden etkilendi. Aralarında eski Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Dağıtılan kalabalık bir süre sonra belediyenin yakınında yeniden toplandı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bölgeye geldi. Yüksekdağ, belediye başkanları serbest bırakılana kadar eylemlerin süreceğini söyledi.

BÖLGEDE BİRÇOK İLDE İNTERNET ERİŞİM SIKINTISI Kent genelindeki önlemler kapsamında Valilik başta olmak üzere kamu binalarının önü bariyerlerle kapatıldı. Öte yandan Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kilis ve Adıyıman'ın da aralarında bulunduğu Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde hem sabit, hem mobil hatlardan internete erişim saat 10.30'dan itibaren kesilmeye başladı. Erişim sıkıntısının nedeniyle ilgili bir açıklama yapılmadı. (haberturk)

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir