Görüş Bildir

Güneydoğu Ateş Çemberi

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde örgüt tarafından polis merkezine el yapımı patlayıcı atılması sonucu 1 polis yaralandı. Hanide tabura roketatarlı saldırı yapıldı. Cizre ilçesinde caddeye çaydanlık içerisine yerleştirilmiş halde bırakılan el yapımı patlayıcı bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatıldı

Güneydoğu Ateş Çemberi

DİYARBAKIR'ın merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Huzur Polis Merkezi'ne PKK'lılar tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 1 polis ağır yaralandı. Saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için operasyon başlatıldı.

Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri semtinde bulunan Huzur Polis Merkezi'ne yüzü maskeli PKK'lılar tarafından saat 22.00 sıralarında el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda, polis merkezinde nöbet tutan bir polis memuru ağır yaralandı. Polis olay yerine gelen ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülüp tedavi altına alındı.

Bombalı saldırının yapıldığı Huzur Polis Merkezi'ne gelen olay yeri inceleme ekipleri, çalışmaları sürdürürken, yüzü maskeli PKK'lıların yakalanması için özel harekat ekiplerin katılımıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK'YA ADAM KAÇIRAN ÜÇ KİŞİ

Diyarbakır Valiliği, kentte PKK/KCK adına dağa adam kaçırma eylemlerinde bulunan 3 örgüt mensubunun Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı operasyonla yakalandığını açıkladı. Açıklamada, "04.08.2015 günü gelen bir ihbarı değerlendiren Terörle Mücadele ekipleri, başlatılan operasyonel çalışmada hedef şahısları takibe alarak, güvenli ortam oluştuğunda yapılan operasyonla 3 şahıs yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına bulunan şahıslar hakkında yürütülen tahkikat devam etmektedir.  Örgütün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde sürdürülmeye devam edecektir" denildi.

TABURA ROKETATARLI SALDIRI

Öte yandan, Hani İlçe merkezindeki Hükümet Konağı karşısında bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na dün saat 16.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından iki ayrı noktadan saldırı düzenlendi. Askeri birliğin giriş kısmı ile Sağlık Ocağı Caddesi'nin üst kısmında bulunan nöbet kulubesine, önce raketatarla saldıran PKK'lılar, daha sonra da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Nöbet kulübesinde bulunan askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar, daha sonra kırsal alana kaçarak kayıplara karıştı.  Ölen ve yaralananın olmadığı saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

İKİ UZMAN YARALANDI

Buarada, Muş'un Varto ilçesinde önceki gece saat 20.45 sıralarında Kasaplar Caddesi, Belediye İş hanı arkasındaki bir market önünde meydana geldi. Evlerine yaya olarak gitmek için yola çıkan jandarma astsubay Faruk Arı ile jandarma uzman çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Deniz, bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda Faruk Arı kolundan, Erkan Akyüz kalçasından Ertuğrul Deniz ise karın bölgesinden yaralandı. Yaralanan askerler Muş Devlet Hastanesine kaldırılırken, saldırgan yaya olarak kaçtı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

NUSAYBİN'DE BARİKAT KURULDU

Mardin'in Nusaybin ilçes  Fırat Mahallesi Ahmet Kaya Köprüsü'nde barikat kuran PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, bir ev yangınına müdahaleden dönen Mardin Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye aracını durdurdu. Anahtarına el konulan itfaiye aracı yaklaşık 10 saat alıkonuldu. Mahalle sakinlerinin araya girmesiyle aracın geçişi sağlandı.  Bu arada YDG-H üyeleri, güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara hendek kazdı.

Dargeçit'te PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri araçların geçişi sırasında patlatıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Dargeçit-Midyat karayolunda menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının 2 zırhlı aracın geçişi esnasında teröristlerce infilak ettirildiği belirtildi.

Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda araçların birinde hasar oluştuğu ifade edilen açıklamada, bölücü terör örgütünün halkın huzurunu bozmaya yönelik eylemlerinin engellenmesine yönelik çalışmaların aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edeceği kaydedildi.

CİZRE DURULMUYOR

Cizre ilçesinde caddeye bırakılan el yapımı patlayıcı bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatıldı. Eski Belediye Caddesi'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çaydanlığa yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı bırakıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaya ve araçlara açık olan alanda güvenlik önlemi aldı. Bomba imha uzmanı, çaydanlığa yerleştirilen el yapımı patlayıcının üzerinde inceleme yaptıktan sonra fünyeyle patlattı. Patlayıcının etkisiz hale getirilmesinin ardından cadde tekrar ulaşıma açıldı.

SİİRT'TE GÖSTERİLER

Siirt'te, PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonunu bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Çal, Sakarya ve Dumlupınar mahallelerinde toplanan yüzleri maskeli gruplar, kentteki yollara barikat kurarak, ulaşıma kapatmak istedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarılarına, molotofkokteyli ve taşla karşılık veren göstericilere, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi