Görüş Bildir

Güneydoğu'da 19 Mayıs Çoşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıldönümü Diyarbakır'da düzenlenen törenle, coşkuyla kutlandı. Törende Atatürk posteri ve Türk bayrağı asılı dronelar uçtu.

Güneydoğu'da 19 Mayıs Çoşkusu

Vatandaşların özel platformlardan izlediği törende Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Halk oyunları ekiplerinin folklor gösterileri büyük beğeni toplarken, akrobasi gösterileri de izleyicilerden beğeni topladı. Şiirlerin okunduğu törende Atatürk posteri ve Türk bayrağı asılı dronelar uçuş yaptı.

Diyarbakır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Ziya Gökalp Spor Salonu'ndan Valilik binası önüne kadar devam eden "Gençlik Yürüşü" ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

Törende bir açılış konuşması yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, gençlerin, ülkenin kalkınmasının en temel dinamiği olduğunu belirterek, "Temelleri o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir." dedi.

Demir, "Bu günde vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta duran devletimiz gelen saldırılara karşı cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır." ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DAKİ TÖREN

Törende, "Valilik Kupası" kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan takım oyuncularına ödülleri verildi.

Drone ile yapılan gösteride, Türk Bayrağı göklerde dalgalandırıldı.

Öğrenciler tarafından şiirler ile günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapıldığı törende, Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halk oyunları gösteri sundu.

Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcuların jimnastik, tekvando ve karate gösterisiyle sona erdi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy ile eşi Hülya Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cihan Aydın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beğribey, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darenderi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'de Cumhuriyet Meydanı'ındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Gençler Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atarak Atatürk Spor Salonu'na kadar yürüdü.

Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, şiirler okundu, halk oyunları ekibi ile tekvando, karate ve wushu takımları gösteri sundu. Gençlerden oluşan müzik gurubu ise 3 dilde şarkılar söyledi.

Törene katılan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verdi.

Bingöl'de kutlamalar, 49. Komando Tugay Komutanlığı tören alanında yapıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve yapılan konuşmalar ile devam eden törende, spor karşılaşmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi, halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törene katılanlar, müzik öğretmenleri ve mahalli sanatçıların seslendirdiği Türkçe ve Zazaca parçalar eşliğinde halay çekip eğlendi.

Batman'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları ekibi ile tekvando, karate ve wushu takımları gösteri yaptı. Batman Valiliği Gençlik Merkezi Müzik Gurubu da mini konser verdi.

Gazetecilere açıklama yapan Batman Valisi Azmi Çelik, ülkenin huzurunu bozmak isteyenler olduğunu belirterek, Türkiye'nin bugüne kadar bir çok zorluğun üstesinden geldiğini anımsattı. Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Maalesef içinde bulunduğumuz huzur ortamında, içinde bulunduğumuz gelişmişlik seviyesinden rahatsız olanlar, bu huzuru, bu ortamı bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama ülkemiz bu coğrafyada, sınırları içerisinde yaşayanlar ile birlikte büyük bir ülkedir. Buna bugüne kadar izin verilmediği gibi bugünden sonrada bu ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz."

Siirt'te Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören Cumhuriyet Meydanında başladı. Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular gösteri sundu.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından bin 300 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da katıldı.

- ŞIRNAK

Terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyonların devam ettiği Şırnak'ta törenler İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde yapıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde spor müsabakaları yapıldı, dereceye girenlere ödüller dağıtıldı.

Törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi