Halayda Diyarbakır 3'üncü Oldu

Şampiyonada dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalyaları verildi. Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi Ortaokulu üçüncü oldu.

Halayda Diyarbakır 3'üncü Oldu

Sakarya'da düzenlenen Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası sona erdi.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Halk Oyunları Federasyonunca Sakarya Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, Ankara, Niğde, Zonguldak, Artvin, Iğdır, Ordu, Gaziantep, Kırklareli, Burdur, İzmir, Sivas, Kocaeli, Ağrı, Bayburt, Trabzon, Rize, Diyarbakır, Tekirdağ, İstanbul, Aydın, Kütahya, Kastamonu, Van, Çorum, Bursa, Kilis ve Erzurum'dan takımlar katıldı.

52 takım ve yaklaşık 800 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada takımlar, Yıldızlar Düzenlemesiz ve Yıldızlar Düzenlemeli ile Gençler Düzenlemesiz ve Gençler Düzenlemeli kategorilerinde kıyasıya yarıştı.

DİYARBAKIR BAĞLAR 3. OLDU

Yıldızlar Düzenlemesiz kategorisinde Erzurum Yakutiye Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu birinci, Gaziantep Münire Kemal Kınoğlu Ortaokulu ikinci, Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi Ortaokulu üçüncü olurken, Yıldızlar Düzenlemeli kategorisinde Denizli Sarayköy Atatürk İlkokulu birinci, Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu ikinci, Adana Seyhan Gülbahçesi Ortaokulu üçüncü sırada yer aldı.

Gençler Düzenlemesiz kategorisinde ise Erzurum Yakutiye Halk Eğitim Merkezi birinci, Kütahya Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Sivas Halk Eğitim Merkezi üçüncü sırada yer alırken, Gençler Düzenlemeli kategorisinde İzmir Gaziemir Halk Eğitim Merkezi birinci, Artvin Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi ikinci, Kırklareli Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Şampiyona sonunda dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalyaları verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz