Halkla Buluştu!

Gümüşhane'nin Köse İlçe kaymakamlığı yaparken Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediyesi'ne kayyum ve kaymakam olarak atanan Şaban Arda Yazıcı, görevine başladı. Silahlı korumalarla ilçeyi gezen Yazıcı, esnafın sorunlarını dinleyerek, bir camide halkla toplantı yaptı.

Halkla Buluştu!

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Hani Belediyesi Başkanlık makamına geçerek belediye çalışanları ile tanıştı. Daha sonra sıkı güvenlik önlemleri altında, silahlı korumalarıyla birlikte ilçede esnafı ziyaret eden Kaymakam Yazıcı, bir camide de ilçe sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Belediye başkanı ve kaymakam olarak görev yapmanın çok zor olacağını ancak, halka 8 değil, 24 saat hizmet yapacağını söyledi. Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini ifade eden Yazıcı, "İki görevi bir arada yürütmek elbette ki kolay olmayacak. Ama önemli olan zor dönemlerde, zor görevleri başarabilmektir. Bu dönemde Hani İlçesi'nde elimden geldiğince iyi hizmetler yapmaya çalışacağım. Umuyorum ki burada yapacağım çalışmalarla gerçekten halk yapılacak hizmetleri taktir edecektir" dedi. Hani İlçesi'nde göreve başladığı ilk günde yapacakları hizmetlerin bir envanterini çıkaran Yazıcı, şöyle konuştu:

YAZICI GÖREVE BAŞLADI

"Cadde ve sokakların temizlenmesi ile yıkanması, çöplerin düzenli olarak toplanması, belediye araç ve personel sayısının arttırımak için gereken işlemleri başlatacağız. İlçemizde kapalı bir pazar alanının yapımı ve hizmete sokulması, geniş bir park ile bir kültür merkezine ihtiyacımız var. Okullarımızda geniş ve kapsamlı kütüphaneler, vatandaşlar için yürüyüş yolları yapmayı hedefliyoruz. Mezarlıkları düzenleyerek ağaçlandırma ve yeşil alanlar kuracağız. Allah bize fırsat verir de bunları başarabilirsek, kendi adıma vicdanen, 'bu işi başardım' diyebileceğim. Önce Allah'a sonra halkımıza karşı sorumluluğumu yerine getirip, devlet büyüklerimizi mahcup etmemeye çalışacağım."

Mahalle muhtarları, gençler ve yaşlılar ile de sohbet eden Kayyum Başkan ve Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, yolda rastladığı çocuklara da şeker ikram etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz