"Hamo Ağa"nın 60 torunu karne aldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Işıklar Mahallesinde yaşayan "Hamo Ağa" lakaplı, 5 eşinden 56 çocuk, 200 torun sahibi 67 yaşındaki Mehmet Arslan, bugün karne alan 60 torununun sevincini paylaştı.

Arslan, "Bismil Ziraat Odası Başkanıyım. Karne için bugün odaya gitmedim. Öğretmenler torunlarıma karne verdi, torunlarım tek tek gelip elimi öptü. Çok mutlu oldum"

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Işıklar Mahallesinde yaşayan "Hamo Ağa" lakaplı ve 5 eşinden 56 çocuk, 200 torun sahibi olan 67 yaşındaki Mehmet Arslan, bugün karne alan 60 torununun mutluluğunu paylaştı.

Bismil'deki öğrencilerin çoğunluğunun Arslan soyadını taşıdığı Işıklar İlköğretim Okulu'nda, öğretmenleri tarafından alınan yoklamalarının ardından, öğrenciler karnelerini aldı.

60 öğrenci, bir yandan karne almanın sevincini yaşarken, diğer taraftan mutluluklarına ortak olmak için sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde bekleyen, "Hamo Ağa" lakaplı dedelerinin elini öpmek için heyecanla sıraya girdi.

Okul bahçesinde torunlarının karne sevincini paylaşan Arslan, elini öpen torunlarını çikolata ve çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

- "Ne kadar Allah'a şükrediyorsak, devlete de o kadar şükür ediyoruz"

Torunlarıyla tek tek ilgilenen Arslan, çocuklarına verdikleri özverili eğitim dolayısıyla öğretmenlere teşekkür etti.

Arslan, 5 eşinden 56 çocuğu bulunduğunu, bunlardan 36'sının evli olduğunu ve toplam 200 torun sahibi olduğunu belirterek, geçmişte okumanın güçlüğüne değindi.

Köyde okul bulunmadığını ifade eden Arslan, "Allah devletten razı olsun okullar yaptı, çocuklarımızı okula gönderdik. Şimdi ne mutlu benim zamanımda köyde Türkçe bilen yoktu. Ne kadar Allah'a şükrediyorsak, devlete de o kadar şükür ediyoruz. Okullar yapıldı, şimdi küçük çocuklarımız da evde çok iyi Türkçe konuşabiliyorlar." dedi.

Diyarbakır merkez, Bismil ilçesi ve köy okulunda yaklaşık 60 torununun ilk, orta ve lise düzeyinde eğitim gördüğünü ve bugün torunlarının karne aldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Torunlarım bugün karne alıyorlar, ben çok mutluyum, memnunum. Bismil Ziraat Odası Başkanıyım. Karne için bugün odaya gitmedim. Öğretmenler torunlarıma karne verdiler, torunlarım tek tek gelip elimi öptü. Çok mutlu oldum."

- "Çocuklarımı ve torunlarımı okutuyorum"

Hem dini eğitime hem de milli eğitim öğrenimine çok önem verdiğini ifade eden Arslan, "Benim çocuklarım ve torunlarım Kur'an-ı Kerim-i okuyor. Beş çocuğum imamlık yapıyor. Dine çok önem veriyorum. Çocuklarımı ve torunlarımı okutuyorum. Millete, vatana hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Geçmiş yıllarda köylerinde ortaokul ve lise bulunmadığı için çocuklarının ilkokulu bitirdikten sonra okutamadığını aktaran Arslan, bu nedenle çocuklardan bazılarının eğitimsiz kaldığını belirtti.

Arslan, "Şimdi devlet geliyor, bizim kapımızdan çocuklarımızı servislerle topluyor. İlçe merkezine götürüyor. Çocuklar orada eğitim alıyor, onlara öğle yemeği de veriyor, akşama doğru tekrar onları köye geri getiriyorlar. Allah devlete zeval vermesin, Allah her zaman devletin yanında olsun. Ben her zaman bunun duacısıyım." ifadelerini kullandı.

- "Turgut Özal da Kürt'tü"

Arslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben istiyorum ki çocuklarım okusun hakim, savcı, başbakan, cumhurbaşkanı olsun. Değerli merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da Kürt'tü. Kim ona mani oldu, devlet ona mani oldu mu? Yok, olmadı. Silahla mücadele olmaz, kim kimi öldürüyor. Hepimiz Müslümanız, kardeşiz. Bazı dış mihrakların oyunlarına gelmişler. Yazık, üzülüyoruz ve istemiyoruz. Biz, okumaktan yanayız, çocuklarımız okusunlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz