Hani ve Eğil'de yol çalışmaları tamamlandı

Hani ve Eğil ilçelerinde yol yapım ve bakım çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 90 kilometrelik kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında asfalt sathi kaplama ve stabilize yol çalışması yaptı.

Hani ve Eğil'de yol çalışmaları tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, bu yıl 17 ilçenin kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında bin 250 kilometre yol çalışması hedefiyle mayıs ayında başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Çalışmaların tamamlandığı Hani ve Eğil ilçelerinde ekipler, 90 kilometrelik mahalle yollarında 1 ve 2. kat asfalt sathi kaplama ve stabilize yol çalışması yaptı.

HANİ'DE 50 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI

Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, Hani'de Sarıevler Mahalle yolu, Aşağı Turalı Mahalle Yolu ve Ovacık mahalle yolunda 8,60 kilometre (1. kat), Topçular mahalle yolu, Akçayurt mahalle yolu, Gürbulak mahalle yolu, Hani-Dicle Bağlantı yolu, Kaledibi mahalle yolu, Hacı İbrahim mahalle yolu, Hayduyan mahalle yolu, Goman-Tıllan mahalle yolu, Gürbüz -Süslü mahalle yolu, Belen mahalle Yolu, Burak mahalle yolu, Soylu-Yayvan mahalle grup yolunda 40,55 kilometre (2. kat) asfalt sathi kaplama çalışması yaptı.

Çukur mahalle yolu, Çukur-Bozok mahalle yolu ve Damla Tepe mahalle yolunda 5,20 kilometre stabilize yol yapan ekipler, Çukur mahalle yolu, Sarı Evler mahalle yolu, Başaklı Evler mahalle yolu, Aşağı Turalı mahalle yoluna 17 bin 150 metrekare kilitli parke taşı döşedi. Yol bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Kaledibi Mahalle Grup Yolu'nda da 8 adet menfez yapıldı.

Eğil'de 35,7 kilometre yol çalışması tamamlandı

Eğil ilçesinde de çalışma yürüten ekipler, Kalecik, Mezelek ve Selman mahalle grup yolunda 11,20 kilometre (1. kat), Düzlük-Meşeler grup yolu, Meşeler-Karataş yolu,Tepecik yolu, Akalan-Düzlük grup yolu, Işıklı-Göçerli mahalle yolu ve Döşemeler-Kazanlı mahalle yolunda ise 20,60 kilometre (2. kat) sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdi. Sarmaşık mahalle yolunda 3,90 km stabilize yol yapan ekipler, Kalecik, Sarmaşık ve Selman yolunda ise 13 bin 250 metrekare kilitli parke taşı döşeme çalışmasını yürüttü.

2 milyon 860 bin bütçe

Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü Hani ve Eğil Şefi Aydın Dayan, Hani'ye 1 milyon 590 bin TL bütçe ayırdıklarını belirterek, ilçede toplam 49,15 kilometre yolu asfaltladıklarını söyledi. Mahalle içlerinde ve yokuşlu noktalarda 17 bin 150 metrekare kilitli parke taşı döşediklerini kaydeden Dayan, ilçede 5,20 kilometre stabilize yol çalışması yaptıklarını ifade etti. 1 milyon 270 bin TL bütçe ayırdıkları Eğil ilçesinde ise 32 kilometrelik mahalle yollarında 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yaptıklarını dile getiren Dayan, 13 bin 250 metrekarelik alanda da kilitli parke taşı çalışması yürüttüklerini ifade etti.

“Çalışmalar koordineli bir şekilde yürütülüyor”

İlçe belediyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerine dikkat çeken Dayan, Hani ve Eğil’de bu yıl belirledikleri hedeflerine ulaşarak çalışmaları tamamladıklarını kaydetti. Dayan, "Büyükşehir Belediyesi olarak önceliği yolu olmayan mahallelere verdik. Hani ve Eğil'de asfaltsız mahalle yolu kalmadı" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz