Harabe olan Silvan'da aydınlatma çalışmaları sürüyor

Dicle EDAŞ, adı son dönemde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar ile sıkça ülke gündemine gelen Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde aydınlatma çalışması başlattı.

Harabe olan Silvan'da aydınlatma çalışmaları sürüyor

Şehrin girişinden, çıkışına kadar 7 kilometrelik yol boyunca orta refüjde yapılacak olan aydınlatma çalışmasının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde yaşanan şiddetli çatışmalar ve patlamalar nedeniyle Silvan’ın elektrik şebekesi ciddi biçimde hasar görmüştü.

İL MÜDÜRÜ YAKA AÇIKLAMIŞTI

Yasağın sona ermesi ile birlikte Dicle EDAŞ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, elektrik şebekesi yeniden eski haline getirildi. O tarihte İlçeyi ziyaret eden Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, 2015 yılı yatırım planında olmamasına rağmen hazırlayacakları proje ile Silvan’ın ilçe girişinden çıkışına kadar uzanan yolun, boydan boya aydınlatılacağını duyurmuştu.

31 ARALIK’TA DEVREYE ALINACAK

İlçede sevinçle karşılanan proje, geçtiğimiz günlerde başlatıldı. Dicle EDAŞ ekipleri, 7 kilometre uzunluğundaki yolu aydınlatmak için çalışmalara başladı. 250 adet galvanizli aydınlatma direği, 7 bin 200 metre yeraltı kablosu, 530 adet armatür kullanılacak olan aydınlatma projesi ile şimdiye kadar 150 aydınlatma direğinin montajı tamamlandı. 31 Aralık’ta devreye alınacak Silvan aydınlatma projesi, 800 bin liraya mal olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz