HARRAN'A TURİST İLGİSİ

HARRAN'A TURİST İLGİSİ

HARRAN'A TURİST İLGİSİ

HARRAN  - Konik kubbeli evleriyle ünlü Şanlıurfa'nın Harran ilçesini yılın 5 aylık döneminde yaklaşık 90 bin kişi ziyaret etti.

Harran Kaymakamı Hasan Yaman,   geçen yılın tamamında 170 bin civarında yerli ve yabancı turistin ilçedeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret ettiğini belirtti.

Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, Harran Kalesi, konik kubbeli evler, Firdevs Cami, Hayatı Harrani türbesi, Bazda Mağaraları gibi mekanların önemli bir turizm altyapısına sahip ilçede en çok ziyaret edilen yerler arasında yer aldığını anlatan Yaman, konaklama sorunu nedeniyle genellikle GAP turları kapsamında bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin günübirlik ziyaretleri tercih ettiğini söyledi.

TURİST İLGİSİ YÜKSEK

Sıcak bir iklim yapısına sahip olan bölgeye turistlerin genellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde rağbet gösterdiğini dile getiren Yaman şu bilgileri verdi:

''İlçeyi 5 aylık dönemde yaklaşık 90 bin kişi ziyaret etti. Bunun büyük bölümünü yerli turistler oluşturuyor. Henüz haziran ayının ikinci haftasında olmamıza rağmen yoğun bir ziyaretçi trafiği olduğunu görüyoruz. Ancak yaz döneminde sıcağın da etkisiyle ziyaretçi sayısında azalma olabilir. Bu geçici durumu sonbaharda aşacağımızı ve turist kafilelerinin yeniden yoğun şekilde ilçemizi ziyaret edeceğini düşünüyoruz.''

Kaymakam Hasan Yaman, yerli ve yabancı turistler için ilçede 29 yataklı bir motelin yanı sıra Kaymakamlık bünyesindeki 18 yataklı misafirhaneyi yaz aylarında kullanıma açtıklarını kaydetti.

Yaman, daha fazla turisti en iyi şekilde ağırlamak için konaklama tesisinin şart olduğunu, onun için de iş adamlarından ilçeye yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz