Görüş Bildir

Hasta oğlu için yardım eli bekliyor

Diyarbakır'da 7 yıl önce beyin tümörü teşhisi konulan ve ameliyatın ardından iyileşme sürecine giren ancak bir ay önce hastalığı nükseden İbrahim Işıkhan'ın annesi Ayfer Işıkhan, oğlunun tedavisi için yardım bekliyor

Hasta oğlu için yardım eli bekliyor

Diyarbakır'da, 7 yıl önce beyin tümörü teşhisi konulan ve ameliyatın ardından iyileşme sürecine giren ancak hastalığı nükseden İbrahim Işıkhan'ın annesi Ayfer Işıkhan, oğlunun tedavi edilmesini istiyor.

Diyarbakır'da yaşayan İbrahim Işıkhan'a (20), 7 yıl önce soğuk algınlığı şikayetiyle gittiği Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, beyninde tümör teşhisi konuldu.

Diyarbakır'dan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen Işıkhan burada 4 ay tedavi gördü ve ardından tedavisine Diyarbakır'da devam edildi.

Işıkhan, 3 yıl önce yapılan ameliyattan sonra göz ve ağız felci geçirdi. Bu nedenle kapanmayan gözüne altın platin takılarak gözünün kapanması sağlandı. Işıkhan'a 1,5 yıl önce "beyninde lekeler bulunduğu", yaklaşık bir ay önce de tümörün nüksettiği söylendi.

Çocuğu 2 yaşındayken kaybettiği eşinden bağlanan 550 lira maaşla oğluna gerekli tedavi imkanı sağlayamayan anne Işıkhan, yetkililerden oğlunun tedavisi için yardım bekliyor.

YARDIM ELİ BEKLİYOR

Anne Işıkhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edildikten sonra Diyarbakır'da kemoterapiye devam ettiklerini anlattı.

Anne Işıkhan, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da hayati riski olduğu gerekçesiyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edildi. Ben Balcalı'ya bir ay içinde 6 defa geldim. 6 ay geçtikten sonra 'Bir şey yapamıyoruz, çocuğu götür' dediler. Nereye götüreyim ben? Çaresiz böyle boş kaldım, 'Kalkmam' dedim. Çocuğum yatalak, şuuru kapalı. Ben eş dost yardımıyla 7 yılımı tamamladım. Kontrollere geliyordum, 7 yıldan sonra hastalığın tekrarından korktular. Patolojide hastalığının tekrarladığını söylediler."

Oğlunun kafasında üç yerde dağınık şekilde tümör tespit edildiğini aktaran anne Işıkhan, maddi imkanları olmadığını dile getidi.

Işıkhan, "Benim eşimden kalma 550 lira maaşım var. 200'ü oğlumun tedavisi için çektiğim krediye gidiyor, geriye kalan parayla geçinmeye çalışıyoruz. Gerçekten çaresizim. Yeter ki benim çocuğum tedavisine bir çare bulunsun, ben para istemiyorum.'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi