Görüş Bildir

Hastalar geri getirildi

Yangının çıktığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinikleri'nde yeniden hizmet verilmeye başlandı Hastane yöneticisi Asena "Hastanelere sevk edilen 181 hastanın yüzde 70'i geri getirildi"

Hastalar geri getirildi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinikleri'nde dün çıkan yangının ardından tüm birimlerde yeniden hizmet verilmeye başlandı.

Hastane yöneticisi Dr. Muhammed Asena, önceki gün klimadan kaynaklanan, fiber kabloların da tutuştuğu yangın nedeniyle hastane binasını duman kapladığını söyledi.

YENİ DOĞAN BEBEK

Yeni doğan bebek bölümünün, personelin yoğun çabası sonucu dumandan etkilenmediğini, bu sayede 54 kuvözdeki bebeklerin hastanede kaldığını belirten Asena, yatarak tedavi gören 181 hastayı ise 2 saat içinde kentteki hastanelere naklettiklerini anlattı.

Gece hastanede onarım ve temizlik çalışmasına başlandığını kaydeden Asena, şöyle konuştu:

"Pediatri yoğun bakım ünitesinin dumandan etkilenmemesi için 20'ye yakın camı kırmıştık. Kısa sürede yeni cam takıp temizledik ve gece yarısından sonra diğer hastanelere sevk ettiğimiz hastaları geri getirmeye başladık. Diğer hastanelere sevk edilen 181 hastanın yüzde 70'i geri getirildi. Akşama kadar tamamını geri getirmiş olacağız."

Asena, onarım çalışmalarının ardından sabah poliklinik hizmeti de verdiklerini dile getirdi.

TEDAVİ İŞLEMİ BAŞLADI

Hasta yakınlarından Suzan Mercan da yoğun bakım ünitesindeki bebeğinin birkaç gündür hastanede tedavi gördüğünü, yangın yüzünden özel hastaneye götürüldüğünü anlatarak, saat 03.00'te yeniden hastaneye getirildiklerini söyledi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Klinikleri Ek Binası'nın 2. katında dün çıkan yangında bazı bölümler duman altında kalmıştı. Yangını söndüren itfaiye ekipleri, dumandan etkilenmemeleri için hasta, hasta yakınları ile personeli tahliye etmişti.

Bazı hastalar, 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere nakledilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi