Görüş Bildir

Hastane Var, Hemşire Yok!

SES Ergani Temsilciliği, ilçede yeni açılan 150 Yataklı Devlet Hastanesi'ndeki kötü çalışma koşullarını protesto etti. SES’liler yeni açılan 15 yataklı hastanenin bir çok ünitesinin personel yetersizliği nedeniyle kapalı olduğunu söyledi

Hastane Var, Hemşire Yok!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ergani Temsilciliği üyeleri, ilçede yeni açılan 150 Yataklı Devlet Hastanesi'ndeki kötü çalışma koşullarını protesto etti. Devlet hastanesi önünde gerçekleşen eylemde, "Müdür çok hemşire yok" ve "Köle değil hemşireyiz" yazılı dövizler taşınırken, sık sık çalınan düdüklerle çalışma koşullarına tepki gösterildi.

Kapasite attırıldı ama personel yok

Kobanê katliamında yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan açıklamada konuşan SES üyesi Sevda Şimşek, "Muhakkak ki açılan yeni devlet hastanesinin fiziksel anlamda faydalarını gördük. Ancak 50 yataklı eski hastanemizden sonra geldiğimiz 150 yataklı hastanede eski personel sayısıyla hizmet vermekteyiz. Personel eksikliği sebebiyle 9 servisimizden 4'ü bazen de 5'i kapalı oluyor" dedi.

Ergani’de işler böyle yürüyor

Açık olan hastane servislerinde ise olması gereken personelin yarısı kadar personel çalıştırıldığını belirten "Bu sebepten dolayı sağlıkçı arkadaşlarımız, evini ve ailesini görememektedir. Bilindiği üzere her uzmanlık branşının hemşiresi farklı donanımdadır. Ancak eleman eksikliği sebebiyle 'hemşire olsun ne olursa olsun' denilerek çocuk hemşiresi ortopediye, cerrahi hemşiresi dâhiliye servisine gönderilmektedir" dedi.  Açıklama, alkış ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi