Görüş Bildir

Havalar ısında boğulma arttı

Havaların ısınmasıyla Diyarbakır'da boğulma vakaları arttı. Dün Silvan ve Çınar'da iki kişi, boğularak hayatını kaybetti.

Havalar ısında boğulma arttı

Son günlerde havaların ısınması ve idrak edilen Ramazan-ı Şerif'le, serinlemek için Baraj Göletleri, Çay ile Havuz'lara insanlar akın ederken, boğulma vakaları da arttı. Dün Silvan ve Çınar ilçesinde yaşanan boğulma vakalarında iki kişi hayatını kaybetti.

GÖKSU BARAJINDA

İlk boğulma vakası Çınar  Aktepe Mahallesi'nde meydana geldi. Pamuk tarlasında çalışan Ercan Demirel (16), serinlemek için arkadaşlarıyla Göksu Baraj gölüne girdi. Yüzme bilmediği bildirilen Demirel, bir süre sonra gözden kayboldu.

AFAD EKİBİ ÇIKARDI

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri çalışma sonucunda Demirel'in cenazesini sudan çıkardı. Yapılan ilk incelemenin ardından ceset otopsi için Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

ÇAYIN KENARINDA

Günün ikinci boğulma vakası ise Silvan İlçesi'nde Malabadi Çayı'nda meydana geldi. Silvan İlçesi'ne bağlı Malabadi Mahallesi'nden geçen Malabadi Çayı kıyısına arkadaşlarıyla gezmeye giden Hüsamettin Kıl, dengesini kaybedip suya düştü. Suda çırpınan Kıl'ı kurtarmak için çaya atlayan 37 yaşındaki Mühyettin Gökşin de boğulma tehlikesi geçirdi. Gökşin, çevredeki köylülerce kurtarılırken, Hüsamettin Kıl ise gözden kayboldu. Muhyettin Gökşin, olay yerine sevk edilen ambulansla Batman Eğitim Artaştırma Hastanesi'ne kaldırarak tedaviye alındı.

BELEDİYE EKİPLERİ

İhbarla olay yerine gelen jandarma ve Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleri arama çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Hüsamettin Kıl'ın cesedi, bulunarak kıyıya çıkarıldı. Yapılan incelemenin ardından Hüsamettin Kıl'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi