Görüş Bildir

Hayran kaldık!

Bem-Bir-Sen'in daveti üzerine Pakistan, Makedonya, Bangladeş ve Afrika gibi 25 ülkeden Diyarbakır'a gelen sendika temsilcileri Eğil ile Sur ilçelerindeki tarihi mekanları gezdi Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay "Derdimiz ülkemizin, milletin derdidir. İnsanları ötekileştirmek, düşman kılmak, yıkmak çok kolaydır. İnsanların birbirlerini kucaklamaları gerekiyor"

Hayran kaldık!

Diyarbakır'a 25 ülkeden gelen farklı sendikaların temsilcileri kentteki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

Pakistan, Makedonya, Bangladeş ve Afrika gibi 25 ülkeden sendika temsilcileri Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'nın (Bem-Bir-Sen) daveti üzerine çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente geldi.

Heyet Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin metfun olduğuna inanılan doğa harikası Diyarbakır'ın Eğil ilçesini ziyaret etti.

SENDİKACILAR DİYARBAKIR'DA

Daha sonra merkez Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü, Hazreti Süleyman Camisi ve İçkale'yi gezen heyete Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça bilgilendirme yapıldı.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yaptığı açıklamada, Bem-Bir-Sen olarak kurdukları Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) ile Diyarbakır'da uluslararası bir toplantı yaptıklarını söyledi.

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi konusunda sadece duyumlarıyla hareket eden batıdaki dostlara Diyarbakır'ı tanıtmak istedik." diyen Turbay, kurdukları ICLM'nin şu anda 10 milyon üyesi bulunduğunu belirtti.

Turbay, konfederasyonun şu anda Avrupa'daki üst kuruluşlardan birinin önüne geçtiğini dünyada beşinci sıraya yerleştiğine işaret ederek, "Bu kuruluşların tamamıyla sivil, özgür, bağımsız ve kendi özgür iradeleriyle kurulan ICLM'e üye olmalarını istedik. Yoksa devletlerinin ve hükümetlerinin emirleriyle bize üye olan veya bizden ayrılan bir kuruluş değiliz. Dünyadaki haksızlıklara, zalimliklere ve hukuksuzluklara karşı olarak birçok temel değerlerimiz var." diye konuştu.

Türkiye'deki sendika temsilcilerini de Diyarbakır'a davet ettiklerine işaret eden Turbay, ziyaretçilerin birçoğunun Diyarbakır'ı hiç görmediklerini belirttiğini dile getirdi.

İNSANLARLA KUCAKLAŞABİLMEK

İnsanların görmedikleri şeye yabancı olduğunu anlatan Turbay, "Derdimiz ülkemizin, milletin derdidir. İnsanları ötekileştirmek, düşman kılmak, yıkmak çok kolaydır. İnsanların birbirlerini kucaklamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Pakistan'dan gelen sendika temsilcilerinden Muhammed Haci Said, Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Diyarbakır'ı ülkelerinde anlatacaklarını aktaran Said, "Burası gerçekten büyüleyiciydi bizim için. Gördüğümüz Diyarbakır Surları ve burada yaşadığımız her şey çok güzeldi. Ülkemize döndüğümüzde Diyarbakır'ın nasıl güzel ve tarihi bir yer olduğunu anlatacağız." şeklinde konuştu.

Makedonya'dan gelen misafirlerden Şahin Şakir, Diyarbakır'da bulunmaktan dolayı onur duyduğunu belirtti.

Şakir,  "Diyarbakır kalbimizde taht kurmuş bir şehir. Çünkü burası peygamberler şehridir ve bin 500 yıldır İslam kültürünün yaşandığı bir şehirdir. Bundan dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi