Hazro da çatışma "Haki" öldürüldü!

Bölge "yasak" alan ilan edildi, sıcak temas sağlandı, PKK'nın Orta Saha Maliye Sorumlusu 3Haki Kod" adlı Deniz Yüksek, etkisiz hale getirildi. Yeşil listede yer alan Haki'nin 11 suçun faili olduğu belirlendi.

Hazro da çatışma

Bölge "yasak" alan ilan edildi, sıcak temas sağlandı, PKK'nın Orta Saha Maliye Sorumlusu 3Haki Kod" adlı Deniz Yüksek, etkisiz hale getirildi. Yeşil listede yer alan Haki'nin 11 suçun faili olduğu belirlendi.

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçeleri kırsalında düzenlenecek operasyonda, sivillerin zarar görmemesi için bu ilçelere bağlı 6 köyde, dün saat 06.00'dan başlanarak, ikinci duyuruya kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağının hemen ardından, Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi'nde gerçekleştirilen Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) destekli operasyonda, PKK/KCK terör örgütüne mensup 2 militan silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Ele geçirilenlerden birinin yeşil kategorisinde yer alan ve 1 milyon TL ödülle aranan PKK'nın sözde Orta Saha Maliye Sorumlusu 'Haki' kod adlı Deniz Yüksel olduğu belirlendi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır Valiliği'nden Lice ile Hazro ilçeleri kırsalında düzenlenecek operasyon ve sokağa çıkma yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklama, şöyle: "İlimiz Lice ve Hazro ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Dolunay, Çavundur, Yalaza, Bağlan ve Ortaç Köyleri ile Hazro İlçesine bağlı olan Çitlibahçe köyünde)  03 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

ÖĞLEN SAATLERİNDE SICAK TEMAS

Yasağın ardından, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından öğen saatlerinde Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi'nde gerçekleştirilen Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) destekli operasyonda, PKK/KCK terör örgütüne mensup 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

ÖRGÜTÜN ORTA SAHA MALİ SORUMLUSU

Teröristlerden birinin PKK/KCK terör örgütüne 2011 yılında katılan ve terör örgütü içerisinde Diyarbakır, Bingöl, Batman, Elazığ, Bitlis,Muş illeri sözde Orta Saha Maliye/Cephane Birimi Sorumlusu olarak faaliyet yürüten ve bir milyon TL ödülle terörden arananlar listesinde yeşil kategorisinde yer alan, 'Haki' kod adlı Deniz Yüksel olduğu tespit edildi.

Deniz Yüksel'in terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüte bilerek isteyerek yardım etmek, görevi yaptırmamak için direnme olmak üzere toplam 11 suçtan arama kaydının bulunduğu belirtildi.

11 AYRI SUÇUN FAİLİ ÇIKTI

Ayrıca, teröristin Diyarbakır Lice ilçesi Kutlu Mahallesi Kerpiçören mezrasında oturan 3 kişinin, 14 Temmuz 2017 tarihinde kaçırılarak ölümle tehdit edilmesi ve 15 Temmuz 2017 tarihinde Diyarbakır Hazro ilçesi Ormankaya ile Çitlibahçe mahalleleri arasında bulunan karayolu üzerinde 2 vatandaşın elleri arkadan bağlı şekilde öldürülmesi olaylarının faillerinden biri  olduğu tespit edildi.

GRİ LİSTEDEKİ PKK'LI TESLİM OLDU

Öte yandan, PKK/KCK'dan kaçarak Irak güvenlik güçlerine teslim olan 4 teröristten birinin "Terörden Arananlar Listesi"nde "gri" kategoride yer alan "Adıl" kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 4 terörist PKK/KCK'dan kaçarak Irak'ta güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Teröristler, işlemlerinin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığınca, dün Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Teröristlerden birinin 300 bin lira ödülle "Terörden Arananlar Listesi"nde "gri" kategoride yer alan "Adıl" kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu olduğu ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan arandığı belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz