Görüş Bildir

HDP Diyarbakır vekilinden hendek politikası itirafı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, geçtiğimiz senelerdeki uygulanan hendek politikasına istinaden açıkamalarda k0onu ile alakalı talimat aldıklarını itiraf etti.

HDP Diyarbakır vekilinden hendek politikası itirafı

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, geçtiğimiz senelerdeki uygulanan hendek politikasına istinaden açıkamalarda k0onu ile alakalı talimat aldıklarını itiraf etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'li bazı vekillerin de bölgeye giderek destek verdiği 2015 yılındaki "hendek" terörünün, "bir yerlerden" gelen talimatla başlatıldığını açıkladı. PKK terör örgütünün öncülüğünde devreye sokulan ve Güneydoğu Bölgesi'ne büyük zarar veren "hendek" kalkışmasına ilişkin gecikmiş itiraflarda bulunan HDP'li Tan, "Bu dünya savaşında Kürt siyasetine fedai rolü vermek istediler. Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı. Kürt halkı o süreçte barışın parçası oldu. Bu olaylara destek vermedi” dedi.

BARIŞIN PARÇASI OLMALI 

"Peyamakurd" adlı haber sitesine açıklamalarda bulunan Tan, HDP ve PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’yu yaşanmaz hale getiren hendek terörünün, bir yerlerden gelen talimatla başlatıldığını söyledi. Talimatın nereden geldiği konusuna açıklık getirmeyen Tan, şöyle konuştu; “Şimdi Kürtler ne yapacak? Ortadoğu’daki kaosun çatışmanın bir parçası mı olacak, yoksa Ortadoğu’nun barışının mı bir parçası olacak? Ben bir Kürt, Ortadoğulu bir Sünni olarak, Müslümanların da, Kürtlerin de barışın bir parçası olmalarını istiyorum. Bizler kaosun bir parçası olamayız. Mesela ben Türkiye’deki bu hendek olaylarına da karşı çıktım. Çünkü Kürt siyasetine, bu dünya savaşındaki, ‘Bir grup fedai’ rolü vermek istediler. Hendekler kazın, iç savaş çıkarın; buradan size bir ekmek çıkar, hesabıydı. Bunun yanlış olduğunu söyledim. Kürt halkı da o dönemde barışın parçası oldu. Bu olaylara destek vermedi.

HDP'Lİ ÖNLÜ'YE SORUŞTURMA 

Tunceli'de güvenlik güçleri 10 Haziran günü Sütlüce yol kontrol ve arama noktasında HDP Milletvekili Alican Önlü'ye ait aracı, içinde milletvekili olmadığı anda durdurup kontrol etmek isterken, aracın içinde bulunan kişi arama yapılmasına karşı çıktı.  (akşam)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir