Görüş Bildir

HDP'li Taşçıer: '90’lı yıllara dönme niyetindeler

Diyarbakır'da biraraya gelen siyasi parti ile emek ve demokrasi güçleri temsilcileri Cumartesi Anneleri'ne yönelik uygulamalara tepki gösterdi.

HDP'li Taşçıer: '90’lı yıllara dönme niyetindeler

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta buluşmasına yönelik müdahaleye Diyarbakır'dan tepki geldi. HDP, ESP, DBP, TJA, DTK ile Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ortak basın açıklaması yaparak müdahaleyi eleştirdi. HDP Diyarbakır İl Binasında yapılan basın açıklamasına HDP’li milletvekilleri de katıldı.

“ANNELER EVLATLARININ CELLATLARI İLE YÜZLEŞMEK İSTİYORDU”

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, bu saldırının evlatlarının bulunması ve faillerinin cezalandırılması için mücadele eden anaların evlatlarının mücadelesine sahip çıkmasına duyulan öfkenin yansıması olduğunu söyledi. Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Lisesi önünde her hafta oturarak çığlıklarının duyulmasını istediğini ifade eden Buluttekin, “Kayıp yakınları elbette üç kuşak boyunca evlatlarını canlı bulamayacaklarını biliyordu. Ancak evlatlarının cellatlarıyla yüzleşmek, onları adalete teslim etmek ve bir daha başka annelerin evlatlarını kaybetmesini engellemek için eylemlerini kesintisiz sürdürüyorlar. Kayıp yakınlarının oturma eylemi her dönem iktidarları rahatsız etmiş ve çoğu kez engellerle karşılaşılmıştır. Sordukları şu soru hala cevap beklemektedir: Neden failleri bulmuyorsunuz, kimden neyi saklıyorsunuz?” dedi.

Cumartesi Anneleri'nin eylemine polisin sert müdahalesine tepkisini sürdüren Buluttekin, “OHAL’in kaldırılmadığını, aslında yeni sistemin yeni kararnamelerle OHAL’i aratmadığını görüyoruz. Bu şiddet kültürüne karşı tek çaremizin dayanışma, örgütlenme ve mücadeleyi yükseltme olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

“OHAL İLE YÖNETİLEN ÜLKENİN İÇİŞLERİ BAKANI BUNDAN SONRAKİ UYGULAMALARI GÖSTERDİ”

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumartesi Anneleri için "700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?" ifadelerine sert tepki gösterdi. Taşçıer, "1990’lı yıllara, beyaz Toros’ların olduğu yıllara dönmek niyetleri var ki Cumartesi Anneleri’nin eylemlerinin üzerine tekrar gidiliyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi