Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı açılan hendeklerin bilançosunu değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, bölgede son zamanlarda yaşanan olaylar ve partilerinin Bağlar ilçesindeki oy artışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gezer, PKK'lılar tarafından Sur ilçesinde kazılan hendeklerin esnafı bitirme noktasına getirdiğini belirterek, 200 esnafın iş yerini kapattığını söyledi.

Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı açılan hendeklerin bilançosunu değerlendirdi

7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti olarak yapılan yanlışlıkların masaya yatırılıp değerlendirildiğini belirten Erkan Gezer, bunun neticesinde oy oranlarının her yerde olduğu gibi Diyarbakır’da ciddi anlamda yükseldiğini dile getirdi. Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, “Bölgemizde sıkıntılar yaşandı. Sur ilçesi esnafımız ciddi sıkıntılar yaşadı. Sur’da 200 vatandaşımız iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Bu rahatsızlığı bölgede vatandaş hissetti. Vatandaş huzur istiyor problem istemiyor. Evine rahat gitmek, işlerini rahat yapmak istiyor. Bu sebeplerden dolayı Diyarbakır’da 7 Haziran seçimlerinde kaybettiğimiz oyları 1 Kasım seçimlerinde geri kazandık. Ülke çapında bir istikrarsızlık vardı. IŞİD sorunu vardı, dolarda yükseliş söz konusuydu, ekonomik istikrarsızlık meydana geldi. Halk bunları gördü tercihini istikrardan yana kullandı. Biz de kendimizi sorguladık bu süreçte. Nerede hata yaptık, eksiklerimiz neler diye. Seçime giren ve güven veren tek parti AK Parti'ydi. Halk bu şekilde tercihi kullandı” dedi.

Huzur ortamını tahsis etmek için gerekli olanları partice yaptıklarını ama sorunların AK Parti'den kaynaklanmadığını söyleyen Gezer, partilerinin çözüm odaklı bir siyaset izlediğini söyledi. Gezer, “Biz çözüm üretirken karşı taraf çözümsüzlükten yana taraf oluyor. Bölgede insanlar bunu fark etti. AK Parti'nin çözüm üretiğini gördü. Bölge insanının evinde huzur kalmamıştı. AK Parti her zaman silahları bırakın gelin diyor, hiçbir zaman çözüm süreci bizim için bitti demedi. Şuan ismi değişmiş olabilir. Ama biz AK Parti olarak bu sorunu çözeceğiz. Sur’da zarara uğrayanlara valilik destek veriyor. Destek olarak vatandaşın yanındadır" diye konuştu.

"HDP EN ÇOK OY ALDIĞI YERLERDEKİ İNSANLARI MAĞDUR ETTİ"

Hendeklerin hiç kimseye bir katkısı olmadığının ortada olduğunu belirten AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, HDP'nin en çok oy aldığı yerdeki insanları mağdur ettiğini dile getirdi. Gezer, "Hendek kazılması orada ikamet eden vatandaşları çok rahatsız etti ve bunun yanında olaylardan rahatsızlık duyup taşınmak isteyenlere de izin vermediler. Zarar verdikleri kendi vatandaşlarıdır. HDP’nin en çok oy aldığı yerler, en fazla halka zararın vurulduğu yerlerdir. Bugün mesela Sur, Bismil, Silvan'da HDP daha fazla oy almıştır. Ama orada çıkardıkları olaylardan dolayı en fazla oradaki vatandaşlar etkilenmiştir. Mesela Çermik, Çüngüş’te oy oranları daha düşüktür, oralarda problem yok. Vatandaşlarımız huzur için oy verdi, ama en büyük huzursuzluğu en çok oy aldıkları yerlerde çıkardılar. Bu da seçime yansıdı, sonuç olarak Bağlar’da 7 Haziran seçiminde yaklaşık 22 bin oy alınmıştı, 1 Kasım seçimlerinde ise yaklaşık 35 bin bir oy aldık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz