Görüş Bildir

Hep Aynı Güzergah

Silvan barajının inşaat yoluna yine "el yapımı" bomba tuzağı kuruldu. Hep aynı güzergahta yaşanan bombalı saldırıda dün, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Hep Aynı Güzergah

Valilikten yapılan açıklamada, yapımı devam eden Silvan Barajı'nın tamamlanmasıyla 2 milyon 453 bin dekar tarım arazisinin sulanacağı ve bu sayede 318 bin kişiye iş imkanı sağlanmasının öngörüldüğü anımsatıldı. Vatandaşların taleplerini hiçe sayan bazı kesimlerin gerçeğe aykırı olumsuz propaganda yaparak, halkın ekonomik refah düzeyini geliştirmek amaçlı çalışmaları askeri amaçlı olarak nitelendirdiğine yer verilen açıklamada, PKK'nın, inşaatın başladığı 26 Temmuz 2011'den itibaren baraj çalışanlarına ve intikallerde görevli jandarma unsurlarına yönelik eylemde bulunduğu hatırlatıldı.  Açıklamada, Olumsuz propagandalara rağmen bölge halkının, barajın getireceği faydalar konusunda bilinçli olması nedeniyle yasa dışı unsurların engelleme çalışmalarına destek vermediği bildirildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, yapımı süren Silvan Barajı'nda çalışan personelin güvenli seyehat etmesini sağlayan askerlerin geçiş yoluna örgüt üyelerince yerleştirilen el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, zırhlı araçta hafif hasar meydana geldi. Sürekli aynı güzergahta bombalı tuzakların yaşanması manidar görülürken, İl Valiliği yaptığı açıklamada, Silvan Barajının önemine vurgu yapıldı.

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'nın güvenliği sağlayan askerlerin geçiş güzergahında, yola el yapımı patlayıcı yerleştiren PKK'lıların, bu sabah bunu uzaktan kumandayla patlattığını açıkladı. Ölen ve yaralanan olmayan saldırıyla ilgili valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

BÖLGE HALKI İŞ VE SUYA KAVUŞACAK

Diyarbakır Silvan İlçesinde yapımı devam etmekte olan Silvan Barajı, GAP projesi kapsamında Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olacaktır. İnşaat tamamlandığında, 7,3 milyar metreküp göl hacmi oluşacak, barajın tamamlanmasıyla 2 milyon 453 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Proje kapsamında yaklaşık 318.000 kişiye iş imkanı sağlanması öngörülmektedir.

Silvan Barajı'nın tamamlanmasını müteakip, yüksek miktarda elektrik bedelleriyle sondajla su sağlamaya çalışan vatandaşlarımız bedelsiz sulama imkânına kavuşacak arazilerde verimin artmasıyla bölge halkının ekonomik refah düzeyi yükselecektir.

Bölge halkı, barajın tamamlanmasını ve çağdaş yöntemlerle arazilerine taşınacak sulama imkânlarına kavuşmayı beklediğini dile getirmektedir.

Vatandaşlarımızın söz konusu taleplerini hiçe sayan bazı kesimler gerçeğe aykırı olarak olumsuz propaganda yapmakta, tamamen halkımızın ekonomik refah düzeyini geliştirmek amaçlı çalışmaları askeri amaçlı olarak nitelendirmektedirler.

Örgüt söz konusu baraj yapım çalışmalarını engellemek amaçlı olarak inşaatın başladığı 26 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, inşaat alanına intikal etmekte olan baraj çalışanlarına ve intikallerin emniyetinde görevli jandarma unsurlarına yönelik eylemde bulunmuştur.

Yapılan bütün olumsuz propagandalara rağmen bölge halkı, barajın getireceği faydalar konusunda bilinçli olması nedeniyle, yasadışı unsurların engelleme çalışmalarına destek vermemiştir.

ARAÇTA HASAR MEYDANA GELDİ

Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasında sabah saatlerindeel yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği belirtirek, şöyle devam edildi:  "Halkımızın bu yaklaşımından rahatsız olan bölücü terör örgütü mensupları huzuru, istikrarı ve güven ortamını bozmak amacıyla Silvan Barajı şantiye sahasında çalışan işçilerin güvenli şekilde seyahat etmesi için görevlendirilen unsurların intikali sırasında 15 Temmuz 2015 tarihinde saat 07.30'da yol kenarına bırakıldığı değerlendirilen el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunmuştur. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, yol kenarında patlama çukuru oluşmuş, bir zırhlı araçta hafif hasar meydana gelmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi