Hep beraber sanat!

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığının organize ettiği “Hep Beraber Sanat” adlı serginin açılışı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Hep beraber sanat!

Naif DURGUN/Kenan GENEŞ

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın (SKS) organizasyonuyla 'Hep beraber sanat' sergisi düzenlendi.

SANAT SERGİSİ

Dicle Üniversitesi kongre merkezi fuaye alanında düzenlenen ‘Sanat Şöleni’ne,  Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, SKS Öğrenci Kulüplerinden Fotoğrafçılık Kulübü, Görsel Sanatlar Kulübü, Anadolu El Sanatları Kulübü, Güzel Sanatlar Kulübü öğrencileri ile Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Öğrencileri, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Kursiyerleri ve İngiliz Kültür Koleji Öğrencileri çalışmaları ile katıldı.

Sanatın çok boyutluluğunu, evrenselliğini yansıtmayı ve sanatla dolu bir haftanın amaçlandığı serginin açılışını İl Valisi Hüseyin Aksoy, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Sur Kaymakamı Memduh Tura, rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Prof. Dr. Aslan Bilici gerçekleştirdi.

KAPSAMLI ÇALIŞMA

Diyarbakır’da şu ana kadar yapılan en kapsamlı ve büyük sergi olma özelliğini taşıyan etkinlikte seramik heykel, kutu, tabak çalışmaları, yağlıboya, guaş boya, akrilik, alüminyum kabartma tablolar, çeşitli rölyefler, karakalem, karikatür, özgün baskı çalışmaları, fotoğraflar, vitray boyamaları, tel kırma, kat’ı, ebru, hat, tezhip çalışmaları, ebru tekniği ile renklendirilmiş kullanım eşyalarını içeren yaklaşık 500 eser sergilendi.

Açılışta konuşan Vali Hüseyin Aksoy, kültür ve sanatın, toplumun olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Aksoy: “Diyarbakır’da da başta üniversitemiz ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarımız olmak üzere sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen bir çok  faaliyet var. Diyarbakır’daki kültür sanat çalışmalarının bir örneğini şu an Dicle Üniversitesi’nde görüyoruz. Bu sanat şölenini, Diyarbakır’da kültür ve sanata karşı insanların ilgisini çekmek bakımından önemli bir faaliyet olarak görüyorum” dedi. Sergide Vali Aksoy’a bir tablo hediye edildi.

SANATTAKİ İNCELİK

Sanatın, insanda nezaket, incelik, usul esas, ölçü, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını geliştiren, insanın ruhunu okşayan, onu mutlu eden bir uğraş olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Programlarımızın yoğunluğu üzerine Nisan ayı’nın ikinci haftası yapmayı planladığımız Sanat Haftası etkinliğimizi bu hafta gerçekleştiriyoruz. Bu haftanın bizim için sanatla ilgili ayrı bir yerinin olması da sergimizi bu haftaya ertelememizde etkili oldu. Birincisi; Türkiye’de bir ilk olan Bulgaristan ve Azerbaycan’la ortaklaşa düzenlediğimiz “Uluslar Arası Müzik ve Dans” kongresinin bu hafta yapılacak olmasıdır. Yüzün üzerinde yurt dışı ve yurt içinden konuğumuzun katılacak olması sergimizi daha da anlamlı kılacağını düşündük. Gelen konuklarımıza Diyarbakır’ın güzelliklerini gösterme imkânımız olacaktır.”

Rektör Saraç, Genel Koordinatör Prof. Dr. Sabri Eyigün’e ve Sanat Danışmanı Doç. Dr. Evren Daşdağ başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Dekanlar, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katıldığı sergi, 8 Mayıs’a kadar sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz