Görüş Bildir

Her Mahalle’ye Bir Bilgi Evi

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayapınar bölgesinde 8 olan bilgi evi sayısının artırılmasını, her mahalleye Bilim ve Kültür Merkezlerinin inşa edileceğini açıkladı. Kayapınar ilçesinde sosyo-ekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarına sinema gösterimleri yapılmasını da istedi.

Her Mahalle’ye Bir Bilgi Evi

Dr. Ozan Balcı, göreve başlamasının ardından Kaymakamlık ve Belediyede görev yapan Kurum ve Birim Müdürlerinden iş ve hizmetler hakkında brifing almasının ardından kurumları ziyaret etti.

Dr. Balcı, Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi ile Bilgi Evlerini ziyaret etti. Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik’ten Merkezde verilen kurslar ve işleyiş hakkında bilgi alan Başkan Vekili Dr. Balcı, def kursundaki kursiyerlerin def gösterisini izledi. Personellerle de tanışan Başkan Vekili Dr. Balcı, Kur’an-ı Kerim öğrenen bir öğrenci ile yakından ilgilendi. Dr. Balcı, İngilizce kursundaki öğrenci sayısının artırılması yönünde talimat verdi.

BİLGİ EVİ SAYISI 20’YE ÇIKARILACAK

Daha sonra Engelsiz Yaşam merkezine geçen Dr. Balcı, burada da açılan kurslar hakkında bilgi aldı. Bilgi evine ziyaretinin ardından Dr. Balcı, bağlama ve keman çalan öğrencileri dinledi. Dr. Balcı, Merkezde öğrenim gören engelli öğrencilerle sohbet ederek, kurs hakkındaki isteklerini dinledi. Dr. Balcı, her mahalleye Butik bir Engelsiz Yaşam Merkezinin açılması için çalışma yapılması talimatını verdi. Ardından Fırat Bilgi Evi 2’yi ziyaret eden Başkan Vekili Dr. Balcı, burada birim sorumlusundan kurslar hakkında bilgi aldı. Bilgi evi ziyareti sonrası dışarıda bekleyen çocuklarla sohbet eden Dr. Balcı, çocuklara simit ikram etti.

FAKİR ÖĞRENCİLERE SİNEMA GÖSTERİMİNDE BULUNULSUN

8 olan Bilgi Evi sayısının 20’ye çıkarılması talimatını veren Başkan Balcı, ayrıca her mahalleye Bilim ve Kültür Merkezi yapılmasını istedi. Kültür İşleri Müdürü Çelik’e Kültür Merkezinde sosyo-ekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarına sinema gösteriminde bulunulmasını, Drama okulu, kodlama ve robotik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

YAŞLI BAKIM MERKEZİNE ZİYARET

Kaymakam ve Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, daha sonra sırasıyla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Yaşlı Bakım ve Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti. Sosyal Destek Hizmetleri Müdür Vekili Fettah Güzelsoy’dan Yaşlı Bakım ve Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi alan Başkan Vekili Balcı, bakımları yapılan yaşlı sayısının bine çıkarılmasını talep etti.

‘’KAYAPINAR’DA SPOR YAYGINLAŞTIRILSIN’’

Kayapınar Belediyesine bağlı Spor Kompleksini de ziyaret eden Başkan Vekili Dr. Balcı, Spor Kompleksinde sporda jimnastik branşının yaygınlaştırılmasını ve spor tesislerine yararlanamayan sosyo-ekonomik durumu düşük ailelerin çocuklarının evlerinden servislerle alınarak, spor tesislerine taşınmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi