Her şeye rağmen ''Umut''

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) yeni oyunu ''Titanik Orkestrası''yla izleyicilerini umutlu olmaya davet ediyor.

Her şeye rağmen ''Umut''

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) yeni oyunu ''Titanik Orkestrası''yla izleyicilerini umutlu olmaya davet ediyor.

DDT Müdürü Orkun Gülşen AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon seyircileri için ''Ak Kartalın Oğlu Gılgameş'' ile ''Nereye'', küçük seyircileri için ise ''Kurnaz Avukat'' ve ''Oz Büyücüsü'' oyunlarını sahnelediklerini ifade ederek, sezonun beşinci oyunu olarak ise Hristo Boyçev'in yazdığı, Zurap Sıkharulıdze'nin yönettiği ''Titanik Orkestrası''nı izleyicileriyle buluşturacaklarını söyledi.

Geçen yıl sahneledikleri oyunlarıyla birlikte repertuvarlarını daha geniş bir yelpazede sunduklarını anlatan Gülşen, DDT'nin sürekli çıtasını yükselttiğini kaydetti.

Gülşen, doğal oyunculuğu savunan Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sıkharulıdze ile akademik bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Simgesel oyunda karakterler gelmeyen bir treni beklemektedir. Bizim de hayatta çok arzuladığımız, çok istediklerimiz olmayacağını bile bile istemeye devam ederiz. Bu bekleyişi, yaşamın kıyısında kalmış insanların her şeye rağmen bekleyişlerini anlatıyor. Her şeye rağmen umutlarını kaybetmeyenleri anlatıyor. Umutsuzluk içinde yaşamak istemiyorsanız, hayal kurmalısınız ve kurduğunuz hayalde umutlarınızı görmelisiniz. Bu dünyada bir şeye bağlanarak,umutlarınızı yaşayabilirsiniz ve anlam kazanır umutlarınız. Yazarımız seçimi size bırakıyor ve 'siz seçin.' diyor. Biz bir şekilde seçtik ve onu anlatmaya çalıştık. Biz umuyoruz ya siz-''

Çevirisini Hüseyin Mevsim, dekor ve giysi tasarımını Esra Selah, ışık tasarımı da Suat Uçar'ın yaptığı oyunda, Ali Çelik, Uğur Çınar, Ozan Hafızoğlu, Pelin Tozkoparan ve Fatih Yurdakul rol alıyor.

Oyun, yarın Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz