Görüş Bildir

Hevsel'de esrar tarlaları!

Hevsel Bahçelerinde son bir haftada gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda, yaklaşık 100 tarlada arama yapıldı. Operasyonda ele geçirilen 500 bin kök Hint keneviri imha edildi

Hevsel'de esrar  tarlaları!

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ

Polis ekipleri tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne özel harekat polislerinin de katılımıyla hava destekli uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Son bir hafta içerisinde 3'üncü kez Hevsel Bahçeleri'ne düzenlenen operasyona 450 polis katıldı.

SULAMA SİSTEMİ KURMUŞLAR

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda toplam, 500 bin kök hintkeneviri ele geçirildi. Polis, ele geçirilen kenevirleri bahçede yakrak imha etti. Hintkenevirlerinin sulama işlemi için araziye su boruları döşendiği ve pompa sistemi kurulduğu belirlendi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Dünya Kültürü Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçelerinde bir hafta içerisinde düzenlenen operasyonlarda, 500 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir hafta içinde iki kez arama yaptıkları Hevsel Bahçelerinde yeniden operasyon gerçekleştirmek için Narkotik Şube Müdürlüğünde toplandı.

ESRAR TARLALARI

Hazırlıkların ardından elde edilen bilgiler doğrultusunda UNESCO Dünya Kültürü Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçelerine geçen özel hareket timlerinin de bulunduğu güvenlik güçleri, havadan helikopter desteğiyle 40 bahçede arama yaptı. Bahçelerde ekili 250 bin kök Hint kenevirini toplayan ekipler, daha sonra söz konusu yerde kenevirleri imha etti.  Operasyon sırasında bölgede bulunan 3 şüphelinin kimlik bilgileri sorgulandı.

450 POLİSLE BASKIN

Bir hafta içerisinde 450 polisin katılımıyla gerçekleştirilen üç operasyonda, yaklaşık 100 tarlada arama yapıldığı, 500 bin kök Hint keneviri ele geçirildiği belirtildi.

SULAMA SİSTEMİ KURMUŞLAR

Polis, ele geçirilen kenevirleri bahçede yakrak imha etti. Hintkenevirlerinin sulama işlemi için araziye su boruları döşendiği ve pompa sistemi kurulduğu belirlendi.

Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de operasyona katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi