Huzur En Büyük Yatırım

Diyarbakır'a büyük önem veren Başbakan Yıldırım'ı halk, İl Valiliği önünde tarihi coşkuyla ağırlamaya hazırlanıyor. Diyarbakır tarihi günde ağırlayacağı Başbakan Binalı Yıldırım'dan tarihi adımlar beklerken, mesajını verdi; "Huzur, Türkiye'ye yapılacak en büyük yatırım."

Huzur En Büyük Yatırım

Başbakan olduğu ilk gün, Dürümlü'deki acı olay nedeniyle Diyarbakır'a gelen, bir hafta sonra da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la, gelerek halkla kucaklaşan Başbakan Binali Yıldırım, bugün de Kurban Bayramı arifesinde tarihi ziyaretini gerçekleştirerek, açıklayacağı ekonomik ve sosyal paketle, Güneydoğu'nun 22 İl'ine çifte bayram yaşatacak. Yıldırım'ın bugün Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyaret, kentte heyecanla karşılandı.

Diyarbakırlı vatandaşlar, Yıldırım'ın terörden temizlenen bölgelere yönelik uygulanan "Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı" kapsamında başlatılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunmak ve çeşitli temaslar gerçekleştirmek üzere kente gelecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın kente gelmesinin bölgeye verdiği önemi gösterdiğini belirtiyor.

Terör saldırılarından rahatsızlık duyan Diyarbakırlıların moral bulacağı ziyaret, kentin birçok noktasındaki afişlerle de duyuruldu.

"HUZUR, TÜRKİYE'YE YAPILACAK EN BÜYÜK YATIRIM"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç,  Başbakan Yıldırım'ın kenti ziyaretinin önemine değindi.

Altaç, bölgede terör ve terörden kaynaklı ekonomik bir sıkıntı olduğunu belirterek, Başbakan'ın hem istihdamı hem de üretimi artırıcı projeleri açıklayacaklarını düşündüğünü söyledi.

Bölgede ciddi bir iş gücü ve genç nüfus olduğuna işaret eden Altaç, bölgedeki terör ve şiddet göz önüne alındığında bu genç nüfusa kalıcı iş ortamı sağlanmasının hem bölge hem de Türkiye'nin geleceği açısından önem taşıdığını kaydetti.

Altaç, "Türkiye'nin bu kritik sürecinde yarın yapılacak açıklamalar, ülke ve bölgede kritik süreçten kaynaklı krizin en az hasarla atlatılmasını sağlayacaktır." diye konuştu.

Başbakan'ın daha önce de Diyarbakır'a geldiğine işaret eden Altaç, bunun Başbakan Yıldırım'ın bölgeye ve Diyarbakır'a verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

"Bölgede kalıcı huzur ortamının sağlanmasının Türkiye'ye yapılabilecek en büyük hizmet olduğunu biliyorlar. Onun için bölgede yatırımlar ve sosyal projelerle ilgili bir arayış var." ifadelerini kullanan Altaç, şunları dile getirdi:

"Halkın tepkisi ve direnci, çözüm konusunda en büyük etken olacaktır. Bölge halkının bu projelere sahip çıkması gerekiyor. Bu projelere verilecek katkı, bölgenin huzuru açısından çok önemlidir. Biz bu bölgede huzuru sağlamaya çalışırken bir kesimin de tam tersi istikamette faaliyet yürüttüğünü bilmemiz gerekiyor."

"BAŞBAKAN'IN GELİŞİ UMUT OLDU"

Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz da esnafın Başbakan'ın ziyaretinden çok umutlu olduğunu anlattı.

Terör nedeniyle esnafın mağduriyetine dikkati çeken Yılmaz, "Başbakan'ın her gelişi halkta ve esnafta bir umut oluşturuyor. Esnaf, sahipsiz olmadığının farkını varıyor, devlet bize sahip çıkıyor diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, bölgeye yatırım yapılmasının önemine değinerek, yatırımlarla sağlanacak istihdamın, gençlerin geleceğe güvenle bakmasına katkıda bulunacağını vurguladı.

"BAŞBAKANIMIZ BİZE ÇOK YARDIMCI OLDU"

Tarihi Hasan Paşa Hanı'nda esnaflık yapan Ali Said Özkal da devletten bugüne kadar hep destek gördüklerini söyledi.

"Devletimiz ve Başbakanımız bize çok yardımcı oldu. Devletimiz sahada, bunu görüyoruz." diyen Özkal, Başbakan Yıldırım'ın ziyaretinden beklentilerinin büyük olduğunu anlattı.

Özkal, terör mağduru oldukları için kendilerine bir yıl kira yardımı yapıldığını anımsatarak, "Başbakanımız bize sahip çıksın, kendisini çok seviyoruz." dedi.

40 yıllık esnaf olduğunu, hayatında ilk kez bu yıl terör saldırıları nedeniyle 6 ay iş yerini kapattığını belirten Özkal, "İçimizde hainler var. Buraları karıştırıyorlar. Birlik ve beraberlikle güzel günlere kavuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

"HUZUR İSTİYORUZ"

Terör mağduru, 9 çocuk babası Mehmet Ali Çalış (66) da Sur'daki olaylarda büyük kayba uğradığını söyledi.

Seyyar satıcılık yaparak geçinmeye çalıştığını, ailecek zor günler geçirdiklerini dile getiren Çalış, "Sur'daki olaylarda evim yıkıldı. 43 yıllık babamdan kalan evimden oldum. Başbakan'dan sorunlarımızı, sıkıntılarımızı çözmesini bekliyoruz. Tek istediğimiz huzur." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Hüsnü Atay da Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyaretinden hem mutluluk hem de umut duyduklarını kaydetti.

Huzurlu yaşam sürmek istediklerini anlatan Atay, "Güzel gelişmeler olacak inşallah. Mühim olan bizim Başbakanımıza sahip çıkmamızdır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz