Görüş Bildir

İftar Buluşması

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Öznur Çalık, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatının düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar Buluşması

Ataş, merkez Kayapınar ilçesinde düzenlenen iftar programında, birlik, beraberlik ve kardeşliği bozmak isteyenlere Allah'ın fırsat vermemesini dileyerek, Diyarbakır'ın peygamberler, evliyalar ve sahabeler şehri olduğunu, bugüne kadar bu yönünün pek tanıtılmadığını söyledi.

Kentin, peygamberleri ve sahabeleri bağrında barındırdığını, burada yetişen alimlerin topluma önderlik yaptığını dile getiren Ataş, bu özelliğinden dolayı Diyarbakır ve Türkiye üzerinden birtakım hesaplar yapanlar olduğunu belirtti.

"Diyarbakır'ın bu özelliğini yıkmaya çalıştılar, kardeşliğimizi sökmeye çalıştılar. Bu yönde kısmen başarılı oldular. Son birkaç aydır yapılan mücadelede Diyarbakır sağduyulu davranışları ile yapılan bu kirli oyunları fark etti." diyen Ataş, kentin artık bu tür girişimlere müsaade etmeyeceğini vurguladı.

İFTAR BULUŞMASI

AK Parti'nin 14 yıllık iktidarı döneminde birçok değişim ve dönüşüme imza attığını, bu değişimde herkesin emeğinin bulunduğunu anlatan Ataş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçmiş günlere Türkiye dönmesin diye çalışan babayiğit insanlarımız var. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinden sorunları çözerek nasıl bu günlere geldiysek yüzümüzü millete ve Allah'a döndüğümüz sürece hiç kimse bize engel olmayacaktır. Hepimiz bu ülke ve millet için canımızı ortaya koymaya hazırız."

Ataş, AK Parti olarak iktidar ve koltuk uğruna yapılan siyaseti ortadan kaldırdıklarını aktararak, ülkenin gerektiği yerde olması ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması, insan onurunun ayağa kaldırılması için mücadele ettiklerine işaret etti.

Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Arap'ıyla herkese "Allahın yarattığı en şerefli mahluktur" diyerek eşit mesafede siyasi yolcululuklarını sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Ataş, "Bu uğurda önümüze engel çıkarmaya çalışırlarsa bilsinler ki bu millet, Diyarbakır buna müsaade etmeyecektir. Diyarbakırlılar, Diyarbakır üzerinde oynanmak istenen oyunları boşa çıkaracaktır." diye konuştu.

Ataş, kenti harabe şehir yapmaya çalışanlara müsaade etmediklerini, etmeyeceklerini vurgulayarak, İstanbul'da sinsice, haince ve kalleşçe masum insanlara karşı girişilen cinayeti de kınadığını bildirdi.

YARDIM ÇEKLERİ DAĞITILDI

Güvenlik güçlerinin aylardır, gece gündüz demeden bu ülkenin geleceği için ve milletin huzuru, refahı için mücadele ettiğini aktaran Ataş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah birliğimiz ve beraberliğimizi bozmak isteyenlerin, bu ülkenin üzerinde hesap yapanların, kardeşliğimize bozmak isteyenlerin planlarını başlarını çevirsin."

Sahabeler şehri olan Diyarbakır'da olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını dile getiren Çalık da güzel memlekette bir arada olduklarını söyledi.

Çalık, "Bugün Kadir Gecesi, bu gecenin yüzü suyu hürmetine Diyarbakırımıza, ülkemize, milletimize, ümmete kardeşlik, barış ve huzur getirir inşallah. Diyarbakır'ı terörle yan yana getirmeye çalışanlara bir çift sözümüz var. Bilsinler ki Diyarbakır'da kardeşlik baki olacaktır. Bugün Diyarbakır tüm Türkiye'de Kürt'üyle Türk'üyle ve tüm unsurlarıyla 78 milyon bu mücadeleyi verecek." diye konuştu.

İstanbul'daki terör saldırısını da kınayan Çalık, şunları kaydetti:

"Tüm terör örgütlerine PKK, PYD, IŞİD olmak üzere hepsine buradan diyorum ki Diyarbakır ve Türkiye kardeşliğin parlayan yıldızı olacak. Dünyanın en önemli ülkesi haline gelen Türkiye'yi terör örgütleri hedeflerine koymuş. PKK, Kürtlere zulüm yapıyor. Bu zulümlere dur demek için devam eden operasyonlara destek veren Diyarbakır'a teşekkür ediyorum."

Diyarbakır ve Türkiye'nin ilkeli duruşundan asla taviz vermeyeceğini vurgulayan Çalık, Kürt'ün Türk'e, Türk'ün, Kürt'e bir üstünlüğünün olmadığını, bunun üzerinde onurlu eşitlik inşa etmek için 15 yıldır mücadele ettiklerini bildirdi.

Operasyonlarda sivil insanların zarar görmemesi için hükümetin büyük bir mücadele verdiğini anlatan Çalık, terör mağduru ailelere sahip çıktıklarını vurguladı.

Daha sonra Ataş ve Çalık'a tablo hediye edildi.

Programa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti teşkilatı üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi